Mindenki ezt nézi most!

6 hiba, amit a bőrünk ellen naponta elkövetünk

sminkeltavolitas

Sok bőrprobléma melegágyául szolgálhatnak, úgyhogy érdemes felszámolni azt a 6 hétköznapi szokást, amelyek elhagyásával akár napokon belül látványos eredményt érhetünk el.

Tény, hogy mindannyiunknak vannak pórusai. Az is tény, hogy ezek miatt gyakran bosszankodunk. Ez a hat tipp segíthet.

1. Pattanások és pórusok nyomogatása

Első és legfontosabb tanács: azonnal felejtsük el, hogy nyomogatjuk a bőrünket. A bőrgyógyászok szerint ez azért is veszélyes, mert az ujjainkon lévő olaj is a mikrosérülésekbe kerülhet, amelyekből gyulladás, irritáció alakulhat ki. Inkább azt tanácsolják, hogy próbálkozzunk szalicilsavval tisztítani az adott területet.

2. Túl gyakran érintjük meg az arcunkat

Gondoljunk bele, mennyi mindenhez nyúlunk kezeinkkel a nap folyamán: kilincsek, mosdókagylók, okostelefonok stb. Ha ezek után arcunkhoz érünk vírusok, allergének és szennyeződések kerülhetnek pórusainkba. Ráadásul, mindezt szinte észrevétlenül csináljuk, úgyhogy a szakember azt tanácsolja, kérjük meg családtagjainkat, munkatársainkat, figyelmeztessenek rá amikor ennek a rossz szokásnak hódolunk, egy kis tudatosság sokat segíthet.

Bármennyire fáradtak is vagyunk a nap végén, a smink gondos eltávolítását és arctisztítást nem hagyhatjuk ki a tisztálkodásból. Bármennyire fáradtak is vagyunk a nap végén, a smink gondos eltávolítását és arctisztítást nem hagyhatjuk ki a tisztálkodásból. Forrás: EgészségKalauz

3. Elfelejtjük elalvás előtt letörölni sminkünket

Szinte unásig ismételt mondat, de a smink eltávolításának alapvető esti rutinnak kell lennie, így ugyanis elkerülhetjük, hogy a nap folyamán a bőrünkön összegyűlt szennyeződések a pórusaink közé férkőzzenek alvás közben. Ha túl fáradtak lennénk, készítsünk például teafaolajas arctisztító párnákat az ágy közelébe.

4. Nem távolítjuk el az elhalt hámsejteket

A pórusok tisztításának legjobb módja a hámlasztás. Hetente 1-2x alkalmazva eltávolíthatjuk a szennyeződéseket, így megelőzhetjük a pattanások kialakulását.

Szeretne további hasznos szépségtippeket olvasni? Kattintson!

5. Rossz sminket viselünk

Szinte egyértelmű, hogy a tág pórusokat sminkkel próbáljuk leplezni, de minden pórus-blokkoló eltömíti a bőr felső rétegét. Ne használjunk viaszos és olajas termékeket, inkább ásványi alapú sminktermékeket részesítsünk előnyben, ezek ugyanis aknés és rozáceás bőrre is bátran alkalmazhatóak.

6. Nem használunk póruscsökkentő krémet

A póruscsökkentő krémek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek már heti 1-2 használat után csökkentik az eltömődést, és a napsugárzás által megnőtt pórusokat is kisebbítik. Kifejezetten ajánlott használatuk azoknak, akik szoláriumba járnak.

Forrás: prevention.com

Forrás: EgészségKalauz