Ezeket látta már?

A férfi, aki méreg nélkül él...

2010.11.24. Módosítva: 2015.11.04.

Tahi Tóth László - a férfi aki méreg nélkül él...! Olyan darabok jutnak róla eszembe, mint Déry Tibor-Presser Gábor Képzelt riportja. Nem beszélve a három Csurka-darabról, a Házmestersiratóról, a Ki lesz a bálanyá?-ról, vagy a Deficitről.

- Azt hallottam egészségesen élsz. Mit jelent ez? -

A férfi, aki méreg nélkül él...

Miközben nagyon szeretem a gyümölcsöt, a zöldséget, zavart, hogy annyi riasztó dolgot mondtak a vegyszerekről. Úgy döntöttünk a feleségemmel, Kárászy Szilviával, hogy irány a bio-piac, ahol igyekszünk olyan dolgokat beszerezni, amiben nincs kemikália. Teljesen kikerülni nem lehet úgysem, de próbálkozunk.

Ezen kívül mi sokan voltunk testvérek, a versengés a sportolás mindig ott volt köztünk, küzdöttünk, hogy legyűrjük egymást. Mindhármunknak adottsága volt a sporthoz is, nemcsak a színészethez. Világéletemben sportoltam, húsz éve a Művész SK elnöke vagyok. Amikor színész lettem, természetesen bekerültem a színész válogatottba, egyébként a mai napig van futball-csapatunk.

Igaz, nem számít már akkora eseménynek, mint a kezdetekkor a SZUR, amikor 90 ezer ember volt kíváncsi a Népstadionban ránk, de a foci-válogatottunkat most is hívják sok helyre. Mivel gyerekkoromban egy teniszpálya mellett nőttem fel, volt időm és helyem a tenisszel is behatóan foglalkozni.

Ezt a mai napig művelem. Jó néhány évvel ezelőtt kikaptam Basilides Zoltántól, és sajnos úgy halt meg, hogy nem tudtam visszavágni neki. Állandó partnereim között van Lukács Sanyi és Szacsvay Laci. Hol ők győznek, hol én. Azt hiszem, az is az egészséges életmódhoz tartozik, hogy nem iszom, nem dohányzom, nem mérgezem velük magam.

- Hogy telt a nyár? -

Sok meghívásunk volt, amit a világért sem hagynánk ki, azok az ÖKO-portyák, ami annyit tesz, hogy elindul 40 autó konvojban és bejárjuk az ország egy részét. Felkeressük a bio-termelőket, előadásokat adunk közben, megtekintjük a gazdaságot, jó társaságban, jó hangulatban töltöttünk együtt néhány napot.

Forrás: Napidoktor