Ezeket látta már?

Az örök fiatalság 7 titka

shutterstock_527742034

Lehet, hogy a test-lélek-szellem egységének megőrzése az "örök fiatalság" titka?

Lássuk, mire figyeljünk fitalságunk megtartásáért!

1. Fontos a belső mosoly

Mindenki ismeri Mona Lisa mosolyát, azt az átható erőt és szépséget, ami a híres festményt átjárja. A lélek szépségének tükröződése tény, és már-már elcsépeltnek tűnik, de működik! Minden arcot megfiatalít és megszépít a lélek harmóniája, boldogsága, így az elsőszámú trükk, a pozitív gondolkodás, a belső harmónia, és aboldogságérzéselsajátítása.

2. Sok múlhat a táplálkozáson!

Sok tanács és recept létezik, jómagam a húsmentes ételfogyasztás híve vagyok, legfontosabbnak mégis a tartósítószer, színezék és adalékanyag mentes ételek fogyasztását gondolom. "Azzá leszel, amit eszel!" szoktuk mondani, erre érdemes kicsit több figyelmet fordítani. Együnk sok gyümölcsöt, zöldséget, aki húst fogyaszt, lehetőleg több halat. A vitaminok, ásványi anyagok, probiotikumok megfelelő mennyiségű bevitele a csontok, izmok, ízületek minőségét, bőrünk, hajunk szépségét, szemünk csillogását és fiatalságunk megőrzését is segíti. A második trükk tehát az intelligens táplálkozás.

Ezekkel a trükkökkel lehetünk örökké fiatalok? Ezekkel a trükkökkel lehetünk örökké fiatalok? Forrás: Napidoktor

3. Hidratáljunk

Milyen banális és mennyire jól működik! A megfelelő mennyiségű és jó minőségű folyadékbevitel éveket fiatalíthat! Iktassuk ki a sok károsító üdítőitalt, kávézás helyett a teázást ajánlom, csapvíz helyett tiszta ásványvizet fogyasszunk, és a napi folyadékbevitelt emeljük minimum 2,5-3 literre. Az eredmény? Puhább, selymesebb, rugalmasabb, ragyogóbb bőr, jó közérzet! Ilyen egyszerű a harmadik trükk!

4. Sportoljunk

A mozgás nemcsak a testet, a lelket is karbantartja. Az izmok és izületek edzettsége és rugalmassága elengedhetetlen része a fiatalság megőrzésének. Fiatalító edzéstervek bármelyik személyi edzővel összeállíthatók. A negyedik trükk tehát egy kis akaratot kíván, de megéri a fiatalság megőrzésének érdekében!

5. Fiatalító kozmetikumok

A modern technológiáknak köszönhetően fantasztikus fejlesztések, kozmetikumok segítik fiatalságunk megőrzését. Az adott életkornak és nemnek megfelelően kikísérletezett lemosók, tonikok, krémek, maszkok, fürdetők, testápolók stb... megszépítik használójukat. A különböző cégek reklámozását mellőzve annyi lenne a tanácsom, hogy lehetőleg olyan kozmetikumokat vásároljunk, melyek jó minőségűek. Ez az ötödik elem!

Tudta? Így előzhető meg az öregedés! Kattintson!

6. Szelíd plasztika

Ugyan a természetesség híve vagyok, mégis illik megemlítenem a kor vívmányának számító plasztikai műtétek vitathatatlan eredményeit. Napjainkban akár néhány perces beavatkozással éveket lehet fiatalodni akár a kozmetikusnál is! A hatodik trükk tehát lehet a technika vívmányainak megfontolt, átgondolt használata.

7. Életmód, spirituális fejlődés

Nem véletlen, hogy a hetedik helyre illesztettem be ezt a témát, mint ahogy az sem az, hogy melyik trükk, hányas számot visel. Nincsenek véletlenek. A test-lélek-szellem egységét elfogadva, minden témakört érintve haladtunk végig az örök fiatalság témakört fejtegetve. Az 1. trükk a lélek, melyről írni kevésbé érdemes, helye mégis előkelő. A fizikális sík a legerősebb napjainkban, így nem csoda, hogy a 2.3.4.5. trükk mind-mind ehhez kapcsolódik. Talán magyaráznom sem kell a 6. trükk méltó helyezését.

+ 1

Szellem és a spirituális fejlődés. Ez a cikk, akár egy tükör is lehet a nőknek és napjainknak aszerint, hogy melyik téma, mekkora hangsúlyt kapott népszerűségének megfelelően. Bár erről írhatnék még oldalakat, befejezésül csak annyit, az örök fiatalság titka és trükkjei körbefonják, átszövik életünket, mindennapjainkat úgy, hogy sokszor észre sem vesszük...

Szerző: Légrádi Petra

Forrás: Napidoktor