Ezeket látta már?

Hőségriadó: mutatjuk, meddig kell kibírni

2018.08.08. Módosítva: 2018.08.08.
kanikula_hosegriado

Az ország egész területére vonatkozó másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkársága.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslata indokolja, hogy az államtitkárság 2018. augusztus 7-én ismét országos riasztást adjon ki. E döntésről a megyei kormánymegbízottakat is értesítette, egyéb intézkedésre jelenleg nincs szükség.

Nem csak a hőségriadó idején törhetnek ránk a hőhullámok! Kattintson tovább!

Intézkedések a hőségriadó idejére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kánikulára való tekintettel az elmúlt időszakban számos olyan szociális és egészségügyi intézkedést rendelt el, amelyek az emberek biztonságát szolgálják. Többek között olyan diszpécserszolgálat kezdte meg működését, amely a klimatizált helyiségek, vízosztó pontok, párakapuk, ivókutak elhelyezkedéséről nyújt naprakész információt az érdeklődőnek, ugyanakkor a közterületeken a szociális munkások aktívabb jelenlétével is számolhatnak, a rászorulókat és hajléktalanokat pedig az eredeti funkciójától függetlenül bármelyik szociális intézménynek be kell fogadnia. A kórházak a tartósan magas hőmérséklet idején több intézkedéssel igyekeznek védeni a betegek és munkavállalók egészségét. A szükséges intézkedésekről a kórházak főigazgatói gondoskodnak.

Ez teheti tönkre a nyaralást , ha hagyja- kattintson tovább!

Hőségriadó esetén próbáljunk meg minél kevesbb időt a napon tölteni és figyeljünk a folyadékpótlásra. Hőségriadó esetén próbáljunk meg minél kevesbb időt a napon tölteni és figyeljünk a folyadékpótlásra. Forrás: EgészségKalauz

Mivel az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli, ilyenkor a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, az idős emberek és a kisgyermekek különösen veszélyeztetett helyzetben vannak. A tárca felhívja a lakosság figyelmét, hogy ebben az időszakban fokozottan ügyeljenek a megfelelő folyadékpótlásra, a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között kerüljék a tűző napot, bőrüket pedig folyamatosan védjék a leégéstől.A hőségriadó 2018. augusztus 7-én éjféltől augusztus 10-e éjfélig érvényes.

Mit tehet egy változókorú nő, ha mondjuk egy komolyzenei koncert alatt tör rá a hőhullám? Most megtudhatja!

forrás: EMMI

Forrás: EgészségKalauz