Mindenki ezt nézi most!

Időjárás: készüljön, afrikai forróság jön a héten!

Időjárás: készüljön, afrikai forróság jön a héten!

A szívbetegek különösen vigyázzanak magukra!

Kedden is frontmentes marad, és kissé még tovább melegszik az idő. A nagyon erős UV-sugárzás miatt nagy hangsúlyt kell fektetni a bőrvédelemre, a hőség ellen pedig mindenkinek óvnia kell magát! - írja a meteoklinika.hu

Hőhullám jön, készüljenek a szívbetegek!

A hétvégéig ismét egy hőhullám jelenti a legnagyobb megterhelést, a szívbetegekre és a krónikus betegekre újra egy rendkívül nehéz időszak vár. Az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, emiatt pedig fokozatosan kimerül a szervezetünk. A 37, 38 fokos, tartós meleg még az egészségeseket is megviseli, nagyon óvatosnak kell lenni!

Ha a keddi időjárásban is erősen jelentkező tünetei vannak (pl. fejfájás, ingadozó vérnyomás, szokatlan fáradtság, feszültség), az lehet a korábbi túlterhelés következménye, de ha ezeket visszatérően tapasztalja, gyanakodni kell a frontérzékenységre, ami bizony egyre több embernél áll fenn, és komolyan ronthatja az életminőséget.

Kedden szerte az országban nem érvényesül fronthatás, de a nyárias, már-már afrikai melegben front jellegű tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél. Délkeleten lesz a legmelegebb, ott a 38 fok sem lesz ritka, de máshol is rekkenő hőségre kell készülni. Csak elvétve alakulhat ki futó zápor.A több napja tartó terhelés miatt kissé fokozódhatnak az eddig tapasztalt tünetei.

Csökkenhet a reakcióidő

Tompább, aluszékonyabb lehet, nehezebb lehet elvégezni még a rutinfeladatokat is. Az alvászavarok miatt sokan nem tudják kipihenni magukat, napközben pedig fáradtak, tompák, ingerültek, emellett csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség is. Az alváshiány az immunrendszerét is gyengítheti, ezért fontos, hogy amikor csak tud, pihenjen le, akár rövid időre is.

Ezekkel az ételekkel pótolhatja a folyadékot!

Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszon, könnyen kiszáradhat, ha nem figyel eléggé. 3-4 liter tiszta vízre vagy cukor nélkül készített zöld teára essen a választás, és a friss gyümölcsökből is nyerhet elegendő folyadékot, ezt ráadásul a gyerekek is szívesen fogyasztják.

Forrás: meteoklinika