Ezeket látta már?

Kettős front: fejfájás, szédülés, fáradtság, ami ma ránk vár

időjárási front, trombózis

Csütörtökön akár hidegfrontra, akár melegfrontra érzékeny, előre készítse fel magát!

Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül: mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek panaszai erősödhetnek. - írja a meteoklinika

A frontérzékenyeknek nem lesz vidám napjuk

Csütörtökön a behullámzó időjárási front hatására kettősfronti hatás érvényesül, ami már a nap elejétől kezdve okozhat meleg- és hidegfronti tüneteket is az arra érzékenyeknél. Borongós, hűvös, sokfelé szeles lesz a nap, amihez szórványos csapadék is társul.

Az összetett légköri helyzet nagy terhelést ró a szervezetünkre, az egymást érő markáns változások nagy igénybevételt jelentenek még az egészségeseknek is!

Ebben a helyzetben gyakoriak a fejfájásos és keringési panaszok, különösen a gyakori rosszullétekkel társuló ingadozó vérnyomás. Emellett sokaknál jelentkezhet szédülés, ájulásérzés, múló rosszullétek, fáradtság. A panaszok az egész ország területén, egész nap jelentkezhetnek!

Emellett számítani lehet még vérnyomás- és keringési problémákra, a tünetek a legtöbb helyen intenzívnek ígérkeznek. Egyre markánsabb lesz az igénybevétel, ami különösen akkor érintheti rosszul, amennyiben vérnyomás-ingadozással küzd, vagy szívbetegségben szenved. Átmenetileg a pihenés, ezen kívül a kiegyensúlyozott napirend oldhatja kissé a zavarokat, de teljesen megszüntetni nem tudja.

Emellett egyre többen alvászavarokat is tapasztalhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő néhány napnak nézünk elébe. A szervezetét érő igénybevétel estétől kezd mérséklődni.

Olvasson tovább! Így viselik meg a frontok a szervezetünket!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához