Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Naptejet a gyerekbőrre! Ez az ok, amiért fokozottan kell ügyelni a kicsik fényvédelmére

GettyImages-490916904

Napozás során a különböző hosszúságú és erősségű sugarak eltérő mértékben hatolnak be bőrünk rétegeibe, ezáltal igen sokrétű hatást fejtenek ki. Szervezetünknek szüksége van a napfényre, de a közvetlen napsugárzásnak számos káros hatása van. A gyermekek bőrének védelme pedig különös odafigyelést igényel.

A bőr védelmére számos fizikai és kémiai napfényszűrő anyagot fejlesztettek ki, azonban a felületi védelmen túl, sejtjeink szintjén sem feledkezhetünk meg a megfelelő oltalomról. A Bioderma Photoderm az első biológiailag aktív, sejtszintű fényvédelmet biztosító termékcsalád, amely egyedülálló kettős védelmet nyújt a szabadalmaztatott Cellular Bioprotection™ aktív sejtszintű fényvédő hatóanyagok révén, valamint széles spektrumú UVA és UVB szűrők alkalmazásával. Ez az egyedülálló összetétel megóvja a sejt DNS-t és a létfontosságú sejtalkotókat a káros sugaraktól, valamint fokozza a sejtek természetes védekező képességét.

A gyermekek bőre több szempontból különbözik a felnőttekétől, jóval érzékenyebb a napsugárzásra, így esetükben a fényvédelem még nagyobb hangsúlyt kap. A bőr természetes színét, pigmentációját a melanin biztosítja. Napfény hatására sejtjeink nagy mennyiségű melanint termelnek, hogy megóvják a bőrt a napégéstől.

A gyermekek bőrében viszont a pigmentációért felelős sejtek kevésbé aktívak, ami fokozott UV-érzékenységet eredményez. A világos bőrű, világos hajú szeplős gyermekek bőrében kevesebb melanin termelődik, így hajlamosabbak a leégésre. Lényeges különbség továbbá, hogy a kicsik bőre jóval vékonyabb, ezért nagyon fontos, hogy a gyermekek bőrének igényeihez kifejlesztett megfelelő fényvédelmet válasszunk.

A Photoderm Kid termékek az egyedülálló Cellular Bioprotection™ sejtvédelem mellett C-peptid összetevőt is tartalmaznak, amely a szabadgyökök semlegesítése révén különösen magas védelmet biztosít.

A Photoderm Mineral SPF 50+ egy kizárólag ásványi szűrőket tartalmazó fényvédő, mely tökéletesen védi gyermekünk érzékeny bőrét a káros sugaraktól. A fizikai szűrők egy mesterséges felszíni védelmet biztosítanak, ami mellett a Cellular Bioprotection™ szabadalom gondoskodik a megfelelő sejtszintű védelemről. A termék nem tartalmaz kémiai szűrőket, ezért már fél éves kortól is biztonságosan alkalmazható.

A Photoderm KID Spray SPF 50+ maximális fényvédelmet nyújt a gyermekek számára. Amellett, hogy kitűnően védi a gyermekek érzékeny bőrét és biztosítja optimális hidratáltságát, nem okoz allergiát. A Photoderm Kid kettős védelmet biztosít a Peptid C összetevővel megerősített szabadalmaztatott Cellular Bioprotection™ biológiai fényvédő mechanizmus segítségével. Alkalmazása egy éves kortól ajánlott.

A Photoderm KID Tej SPF 50+ amellett, hogy kettős védelmet nyújtva kiválóan védi gyermekünk bőrét, bőrgyógyászok által tesztelt kék színű indikátort tartalmaz. Ez a hipoallergén összetevő, jelezve a már bekent területeket segíti, hogy biztosan ne maradjon kezeletlen bőrfelület. A kék szín a felkenés után rövid idővel eltűnik. Használata egy éves kortól javasolt.

Fontos tudnunk, hogy a fényvédők a felvitel után körülbelül húsz perccel stabilizálódnak a bőrön, ezért célszerű a napozás megkezdése előtt fél órával bekenni gyermekünket. A kellő védelem érdekében két óra elteltével érdemes megismételni a felvitelt. Ha tehetjük 11 és 15 óra között kerüljük a napon való tartózkodást.

Forrás: egeszsegkalauz.hu