Ezeket látta már?

Ne igya meg a halált okozó, csodaszernek hirdetett hipót, akkor se, ha MMS-csepp a neve!

méreg, MMS

Ugye, ön sem inna hipót? Akkor sem, ha fizetnének érte? Mégis sokan pénzt adnak a hipóhoz hasonló, angolul jól hangzó, ám mérgező MMS-cseppért. Ne dőljön be a hamis ígéreteknek!

Magyarországon is több honlapon, többféle elnevezéssel – így például Miracle Master Solution vagy Master Mineral Supplement, röviden MMS-ként is – forgalmazzák, és már több hatóság is riasztást adott ki a „csodaszer” ellen. Higgyék el, a filléres hipót nem lehet emberi használatra alkalmazni!

Mi az az MMS-csepp?

·        Az MMS reklámja kedvező árú, egyszerűen elérhető, gyors gyógyulást kínál AIDS, hepatitisz, különféle rákbetegségek, szívproblémák és számos egyéb betegség esetén.

·        Ténylegesen semmilyen bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy bármilyen kedvező hatást lehetne kapcsolni az MMS-hez.

·        Az MMS nevű szer nátrium-kloritot tartalmaz, amiből a termékhez mellékelt ajánlások szerinti „aktiválást” követően klór-dioxid keletkezik.

·        A klór-dioxid erősen mérgező, maró hatású és a környezetre ártalmas anyag.

·        Az MMS alkalmazása igen jelentős egészségkárosító kockázattal jár, a szer használata kerülendő.

Az MMS „feltalálójának”, Jim Humble-nak a honlapja valóságos csodákról regél. Az MMS-t értékesítő reklámokban a készítményt a daganatos megbetegedések, a malária, a tuberkulózis, a herpesz, az AIDS, a hepatitisz A, B és C és számos más betegségre szolgáló orvosságként tüntetik fel.

Már megint eltitkoltak valamit az orvosok és a gyógyszergyárak?

Az MMS korántsem világnóvum, és legfőképpen nem csodaszer, amit az orvosok vagy gyógyszerészek eddig „eltitkoltak” a gyógyulni vágyó betegeik elől! Az MMS-cseppekben nátrium-klorit (nem keverendő össze a konyhasóval, ami nátrium-klorid!) található, amiből savas aktiválás hatására klór-dioxid képződik. Azaz, ha a nátrium-kloritot citromsavval vagy gyümölcssavakkal elegyítik - ahogy az az MMS használati útmutatójában is szerepel-, akkor egy kémiai reakció során klór-dioxid képződik belőle. A klór-dioxid erősen mérgező, irritáló, maró hatású anyag. Tény, hogy a klór-dioxid fertőtlenítő hatású, de csak abban az esetben, ha azt élettelen felületek fertőtlenítésére használják, vagy nagyon nagy hígításban vizet szeretnének vele tisztítani. Az emberi szervezetet nem lehet „kifertőtleníteni” ehhez a hipóhoz hasonló kémiai jellegű anyaggal. Ellenben, igen súlyos egészségkárosodást okozhat valamennyi élő sejtben a szervezetbe jutó klór-dioxid.

Az MMS-t, a halálos "csodaszert" többféle csomagolásban is árulják! Az MMS-t, a halálos "csodaszert" többféle csomagolásban is árulják! Forrás: www.houstonpress.com

Nem árt tudni, hogy a klór-dioxidot 1957-ig a liszt fehérítésére is használták. Akkor kiderült, hogy a liszthez adott „fehérítő” az állatoknál súlyos vesekárosító hatású, így a szert betiltották. Jelenleg Európában a klór-dioxid nem használható sem élelmiszerként, sem élelmiszerek előállításhoz. Továbbá, megjegyzendő, hogy a klór-dioxid nem gyógyszer, az nincs forgalomban gyógyszerügyi hatóságok által engedélyezett módon. A magyar hatóságok fel is szólították az MMS-t forgalmazó céget, hogy töröljék a weboldalukról a terméket.

Ezek állhatnak a bőrkiütések mögött!

Csoda helyett súlyos következmények és haláleset

A készítmény szájon keresztüli, bőrön történő vagy fülbe, orrba csepegtetve történő alkalmazása súlyosan egészségkárosító hatású lehet. Mint arról a készítményt jóhiszeműen alkalmazók is beszámoltak, az MMS-cseppek alkalmazása hányingerrel, hányással, hasmenéssel, alhasi görcsökkel, bőrsérülésekkel, vérnyomás eséssel, súlyos bélkárosodással, a vesefunkció romlásával és a vértestek szétesésével járhat. Súlyos esetben elhalálozásba torkollhat a „csodaszer” alkalmazása. A nemzetközi sajtóban már számoltak be MMS-szedésével összefüggő halálesetről. Megtévesztő módon ezeket a súlyos következményeket az MMS-szer „mellékhatásként” tüntetik fel a reklámokban.

A szakmai szervezetek óva intenek

Számos nemzetközi egészségügyi szervezet, köztük az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint az USA, Németország és Magyarország gyógyszerügyi hatóságai is óva intenek az MMS alkalmazásától, mindenkit arra kérve, hogy ne használják a szert, illetve aki használta, és az előbb említett káros következményeket tapasztalja, azonnal forduljon orvoshoz.

További információk fellehetők az ANTSZ honlapján.

Forrás: EgészségKalauz