Ezeket látta már?

Nem sikerült átállni az e-receptekre

2017.11.10. Módosítva: 2017.11.10.
gyogyszertar

A hazai patikák egy részének még nem sikerült az informatikai rendszerét alkalmassá tenni az e-receptek rendszerére. Éppen ezért hiába indult már november elejétől, csak december 15-étől várható, hogy működni fog mindenhol.

Miért nem működik az e-recept?

Ennek több indoka is van:

  1. Nem tudott kapcsodni a gyógyszertárak jelentős része az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez, így ezek nem képesek még kezelni a digitális recepteket.
  2. Előfordult olyan is, hogy valahol működik a rendszer, de annyira lassú, hogy így csak hosszú sorok alakultak ki a gyógyszertárakban.
  3. Nem egyséeges a gyógyszertárak hálózati beállítása, ezért nem tudtak egy nagy közös szervert léthrehozni.
December 15.étől már e-receptre is lehet gyógyszer kiváltani. December 15.étől már e-receptre is lehet gyógyszer kiváltani. Forrás: EgészségKalauz

Mi várható?

November 7.: megjelent egy kormányrendelet, ami biztosítja, hogy a gyógyszertárak a társadalombiztosítástól a támogatott gyógyszerek után járó térítést megkapják.

December 15.: innentől már a patikai szakember csak e-személyivel tud gyógyszert kiadni, és mindenhol működik az e-recept elfogadó rendszer. Hogyha elveszik az e-személyi, akkor a már megkapott belépési tokennel tudnak gyógyszert eladni, de természetesen minél előbb pótolni kell.

Forrás: Index

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához