Ezeket látta már?

Olvastam valamit: Hogyan gyógyulhatsz? (Könyv a GAP-szindrómáról)

Érdekes könyv látott nemrégen napvilágot magyar fordításban is, Dr. Natasha Campbell-McBride neurológus kötete, "GAP-szindróma, az emésztés és a pszichológia kapcsolata" címmel. Miért fontos ez a téma nekünk?

Az író élete is regényes, 1984-ben Moszkvában végezte el az orvosi egyetemet, majd neurológus, későbben táplálkozástudományi szakorvos lett. Angliában való letelepedését követően alapított családot - milyen a sors – gyermeke autista lett. Nem kis erőfeszítések révén sikerült őt "kihozni" az autizmus spektrumból...

Olvastam valamit: Hogyan gyógyulhatsz? (Könyv a GAP-szindrómáról)

3A hosszú évek alatt dolgozta ki a GAPS-diétát, a pszichés funkció és a bélműködés összefüggéseinek tanulmányozása alapján. Ennek nyomán, a szerző arra próbál magyarázatot adni, milyen káros a nyugati világ étrendje, és hogy sokszor akaratunkon kívül is kitesszük magunkat káros anyagok hatásainak.

A GAP-szindróma

Megfigyelték, hogy az olyan állapotokhoz, mint a hiperaktivitás, diszlexia, figyelemzavar, vagy a depresszió, gyakran társulnak emésztési rendellenességek (puffadás, hasmenés, székrekedés, bélgörcsök).

Ez utóbbiakat a hasznos bélbaktériumok vészesen alacsony száma, vagy teljes hiánya okozza. Ez utat enged a káros baktériumok elszaporodásának, melyek méreganyagai pedig a belekből felszívódva "szennyezik" a szervezetet, és okozzák – többek között – a fent említett pszichés állapotokat.

McBride szerint a béltraktus rendbetételével ezen betegségek tünetei enyhíthetők, akár gyógyíthatók is.

Ismerteti a különböző betegségek, állapotok kialakulásának a pszichével való összefüggéseit, elmagyarázza, hogyan gyógyíthatjuk emésztőrendszerünket, természetes módon hogyan javíthatjuk az immunrendszer – s ennek révén egész szervezetünk működését.

(Campbell-McBride: Gap-szindróma, Az emésztés és a pszichológia kapcsolata, 2011.)

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához