Ezeket látta már?

Otthoni boldogtalanság és/vagy sikeres karrier

A munkamániások, akik hivatásukkal próbálják pótolni a boldogtalan otthoni életüket, csak becsapják magukat - derült ki a Kingston Egyetem legújabb kutatásából.

"A magánéletünk és a munkánk egyértelműen összefügg egymással. Ha boldogok vagyunk otthon, a munkahelyünkön is kiegyensúlyozottabbak leszünk.

Otthoni boldogtalanság és/vagy sikeres karrier

Bár ez így egyértelmű, arra még sincs bizonyíték, hogy a magánéletükben boldogtalan emberek, ha munkájukkal kompenzálnak, attól valóban jobban fogják magukat érezni" - magyarázta Yannis Georgellis professzor, az egyetem kutatója.

A kutatásba harminc európai országból több mint 10 000 embert vontak be. Az eredmények szerint a gazdagabb országokban kevés kapcsolat volt a sikeres munka és a boldog magánélet között. Ez a kapcsolat viszont az egyedülállóknál - szemben a házasokkal - sokkal fontosabb volt.

A tanulmányból az is kiderült, hogy azoknak az anyáknak sem befolyásolta jelentősen a boldogságérzetüket a munkájuk, akiknek iskoláskorú gyermekük van. "Valószínűleg ez azért lehetséges, mert a dolgozó anyák prioritásai megváltoznak" - fűzte hozzá a kutató.

A tanulmány a British Journal of Management legfrissebb számában jelent meg.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához