Ezeket látta már?

Szombaton fronthatás érvényesül, készüljön, ha fejfájós!

fejfájás, oka, fejfájásnapló

A vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok, rosszullétek lehetnek a leggyakoribbak, emellett a görcsös fejfájás is jellemző lesz.

A hőséget végre enyhítő hidegfront mögött a rendkívül megterhelő fülledtség is csökken. Keleten viszont még egész szombaton érezhetik a frontérzékenyek a lassan mozgó hidegfront hatásait. Az élénk szél is terheli az idegrendszert, főleg a szórványos záporok, zivatarok környezetében. A lakások átszellőztetése elsősorban a reggeli órákban ajánlott, kora délutánra már sokfelé 30 fok körül lesz, amivel inkább fűtjük mint hűtjük a lakásunkat. - írja a meteoklinika

A frontérzékenyeknél a vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok, rosszullétek lehetnek a leggyakoribbak, emellett a görcsös fejfájás is jellemző lesz. Sokan feszültek, idegesek, egyesek agresszívvé is válhatnak. A terhelő időszakok után szokatlan fáradtság, lehangoltság jelentkezhet.

Szombaton elsősorban a keleten élők "élvezhetik" még a hidegfront hatásait, az ország többi részén kedvezőbb lesz a frontérzékenyek helyzete. Használjuk ki pihenésre a hétvégi napokat, próbáljunk meg magunkat és a lakásunkat is felfrissíteni. Erre a reggeli, délelőtti órák a legalkalmasabbak. Szellőztessünk okosan, a délutáni 30 fok már nem a felfrissülésről szól!

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett számítson arra, hogy amennyiben szívbetegséggel, illetve vérnyomásproblémákkal él, akkor a kialakuló légköri helyzet főleg keleten okozhat erősebb tüneteket. Ha regenerálódni szeretne, kerülje a nehéz ételeket és fizikai munkát, különösen a déli órákban. A megerőltető tevékenységek helyett inkább kiránduljon, strandoljon, de kerülje a nehéz túrákat.

Az élénk szél frissítőleg hathat, de ha fokozottan érzékeny, akkor fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek. Főleg a szórványosan előforduló zivatarok érkezése előtt válhat feszültté, ingerlékennyé, és az asztmások állapota is romolhat.

Forrás: meteoklinika