Ezeket látta már?

Ritkábban menne orvoshoz? Ezt a 6 tanácsot tartsa be!

recept, orvos

A legtöbben nem szeretünk orvoshoz járni, de, ha betartjuk a következő tanácsokat, nem is kell olyan sűrűn.

Ne hagyj aki a szűrővizsgálatokat!

A megelőzés a legjobb "gyógymód". Menjen el évente a korának megfelelő szűrővizsgálatokra, még akkor is, ha kényelmetlennek tartja. Tény, nem a szűrések látogatása a legkellemesebb időtöltés, de betegségeket is megelőzhet velük.

Változtasson az életmódján!

Az unalomig ismételt egészséges életmód azért van olyan sokat a terítéken, mert valóban rengeteg betegséget meg lehet előzni, vagy éppen csökkenteni lehet egyes betegségek kialakulásának az esélyét, ha odafigyelünk arra, mit teszünk a tányérunkra, és rendszeresen mozgunk. Már egy kicsi súlycsökkenés is számít, és a mozgás terén a rendszerességen van a hangsúly.

Egyeztessen telefonon az orvosával!

A covid óta bevett gyakorlat a rövid telefonos konzultáció, éppen ezért, ha nem biztos abban, hogy feltétlen be kell menni a rendelőbe, előtte hívja fel az orvosát! Ne hosszas tanácsadásra készüljön, egyszerűen mondja el a panaszait, és kérjen tanácsot, hogy szükséges-e bemennie. van, amit telefonon keresztül is el lehet intézni, de természetesen van, amihez szükséges a személyes jelenlét.

Ne bagatellizálja el a panaszait!

Nem csak akkor kell orvoshoz rohanni, amikor a tünetek már elviselhetetlenek, vagy ijesztőek a számunkra! Fontos, hogy figyeljünk magunkra, a testünk jelzéseire, és konzultáljunk az orvosunkkal. Az időben elkapott betegség gyógyulási esélyei magasabbak, és hosszú távon kevesebb orvosi beavatkozással járhatnak.

Csak indokolt esetben menjen a sürgősségire!

Mivel a sürgősségi rendszerint túlterhelt, ezért csak akkor menjünk, ha valóban indokolt. A sürgősségin a probléma súlyossága szerint priorizálják a betegeket, így ha nem indokolt a jelenlétünk, több órát is várhatunk, arról nem is beszélve, hogy azok elől vesszük el az időt, akiknek S.O.S. problémájuk van.

Ne felejtkezzen meg az influenza elleni oltásról

60 év felettieknek ingyenes az influenza elleni oltás, de 60 év alatt sem jelent nagy kiadást - mindenképpen kevesebbe kerül, mint a gyógyszerek, ha megbetegszünk - az életminőség romlásáról nem is beszélve.

Forrás: WebMD

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Néma trombózis: ezeket az apró jeleket vegye komolyan

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#vérrög

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához