Ezeket látta már?

Modellekkel a donorokért?!

Egy amerikai kórház modellekkel próbál donort szerezni. Megdöbbentő hírek kaptak szárnyra, miszerint egy amerikai kórház dollármilliókat költ orvosi köpenybe, miniszoknyába és magas sarkúba öltöztetett modellekre, hogy segítségükkel DNS-tesztre beszéljenek rá férfiakat, s mindezt busás felárért.

Michael Delaney államügyész megerősítette, hogy a New Hampshire-i hatóságok nyomozást indítottak a US Mass Memorial Egészségügyi Intézmény ellen. A kórház csontvelő-átültetéssel foglalkozó részlegét azzal vádolják, hogy heti 50 000 dollárért bérelt fel egy ügynökséget, akik bevásárlóközpontokba küldték ki modelljeiket, hogy bájukat bevetve minél több férfit vegyenek rá szájnyálkahártya-kenet adására.

Modellekkel a donorokért?!

A húszas éveikben járó modellek állítólag azzal hitegették "áldozataikat", hogy a teszt szinte ingyen van, miközben átlag 4 300 dollárnyi összeget számláztak ki egészségbiztosítóik részére, vagyis a szokásos árnak nagyjából a negyvenszeresét. A gondosan kiképzett modellek vélhetően sok olyan férfit is rávettek kenetadásra, akik különféle okokból nem is lehettek volna alkalmas donorok.

A kórház azzal védekezik, a modelleket csupán arra használták, hogy segítségükkel a nyilvánosság számára tudatosítsák, hogyan tudnak részt venni ebben az életmentő munkában. "Minden potenciális donornak adtunk egy tájékoztató nyomtatványt, amelyben felhívtuk a figyelmüket rá, hogy a biztosítójuknak kiszámlázhatjuk a költségeket" – fejtette ki a kórház képviselője egy közleményben.

Forrás: Medipress