Ezeket látta már?

Elképesztő testet faragott magának Jake Gyllenhaal - videó az edzésről

jake gyllanhaal izom edzés

A testalkat átalakítása nyilvánvalóan időbe és sok erőfeszítésbe került, így az igazi kérdés az, hogyan sikerült ennyi izmot felszednie, miközben abszurd mértékű karcsúságra tett szert?

Attól a pillanattól kezdve, hogy az első képek felkerültek az internetre Jake Gyllenhaal-ról, ahogy készült az Országúti diszkó (Road House) 80-as évek kultikus klasszikusának a remake-jére, a rajongók csodálkoztak azon a fizikai átalakuláson, amit produkált. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy alakította át a testét egy év alatt a kidobóember szerepre.

Jake Gyllenhaal MMA-s testet faragott magának

Gyllenhaal Elwood Daltont alakítja a remake-ben, és kifejezetten szálkásnak nézett ki, amikor mérlegelt a fiktív középsúlyú bajnoki címmérkőzéshez a bajnok Jax Harris ellen, akit az egykori vegyes harcművész és UFC-harcos, Jay Hieron alakított.

Bár a filmben Conor McGregor is szerepel, Gyllenhaal izmos testalkata az, ami az alkalmi és a hardcore rajongók figyelmét egyaránt felkeltette. Egy MMA harcos cizellált testét megszerezni nem könnyű feladat. Valójában órákon át tartó, kimerítő edzésmunkát kellett végeznie edzőjével, Jason Walsh-sal, Walsh New York-i fitneszstúdiójában, a Rise Nationben.

Walsh elárulta, hogy a Road House-ban Jake izmos fizikumának egyik titka a VersaClimber volt. A VersaClimber egy hegymászógép, amely egy "igazi" teljes testet átfogó, egyedülálló edzést biztosít azáltal, hogy aktívan igénybe veszi az összes fő izomcsoportot, beleértve a karokat, a vállakat, a hátat, a négyfejű combizmokat és a vádlikat.

Walsh elmondta, hogy Gyllenhaal rendszeresen részt vett a VersaClimber óráin, amikor a Road House-ra készült, és azt mondta: „Sokat járt oda (Walsh edzőtermébe), különösen, mivel megpróbáltuk UFC harcos formába hozni.”

Gyllenhaal kimerítő edzésprogramja napi 2000 felülést is magában foglalt.

Gyllenhaalnak nem ez az első látványos átalakulása

Gyllenhaal-tól nem idegen, hogy egy szerep kedvéért keményen megerőltesse magát: állítólag napi 12 mérföldet futott, hogy formába hozza magát a 2014-es Éjjeli féreg című filmhez.

Bár a Donnie Dark és a Brokeback Mountain sztárja még nem árult el minden részletet a Road House-hoz való felkészüléséről, egy pillantás a Mélyütés című filmhez készített fanatikus edzéstervére betekintést enged abba, hogy mi kell ahhoz, hogy úgy formálódjon, mint egy görög isten.

Gyllenhaal állítólag naponta kétszer edzett, és 13 kiló izmot pakolt magára a 2015-ös film főszerepéhez, amelyben a színész Billy "The Great" Hope-ot alakította - egy profi bokszolót, aki elindul, hogy rendbe hozza az életét, miután elvesztette a feleségét és elvették tőle a lányát.

Gyllenhaal a film bemutatója előtt megjelent a Howard Stern Show-ban, ahol elárulta, hogy milyen őrült mennyiségű edzést végzett, hogy úgy nézzen ki, mint egy Adonisz.

5 hónapon át naponta kétszer edzettem. 3 mérfölddel kezdtem, és végül 8 mérföldet futottam. 2 órán keresztül kesztyűztem nehéz zsákokkal és gyorsasági zsákokkal.

Jake Gyllenhaal Road House edzése

Mozgékonysági gyakorlatok

Walsh olyan eszközöket használt, mint a mobilitási botok, hogy növelje Gyllenhaal mozgásterjedelmét, hogy felkészítse őt az edzésre.

Proteus gép

A csúcstechnológiás Proteus Motion gép (árnyékbox gép) a következő eszköz, amelyet Walsh Gyllenhaal gyakorlataihoz használt. Ez lehetővé tette, hogy bemelegítsék a színész ízületeit, és létrehozzák a megfelelő mozgásmintákat, amelyeket a forgatáson fog alkalmazni.

Izometriás gyakorlatok

Walsh olyan mozdulatokat végeztetett Gyllenhaal-lal, mint az izometrikus fordított evezés (nyújtott testtel lógott egy alacsonyan lévő rúdon), hogy „növelje az erőt és az állóképességet különböző ízületi szögekben”. A videóban látható, Gyllenhaal által végzett evező tartást 3 sorozatban, 30 másodpercig tartotta, majd 30 másodpercig pihent.

Nehéz szánkó tolás

Walsh a szánkót arra használta, hogy Gyllenhaal-t nehéz súlyokkal mozgásban tartsa, kihívást jelentve a színésznek, hogy tolja és húzza a terhet.

Guggolás

Walsh azt mondja, hogy mindig tart egy nehézsúlyú mozgást a rutin részeként - itt ez egy guggolás. „Az izomkoordinációt akarjuk magas szinten tartani” - mondja. A guggolást biztonsági rúddal végezte.

Alkar gyakorlatok

Walsh szerint a fogás „korlátozó tényező” lehet az edzőteremben - más szóval, a fogásod előbb adhatja meg magát egy nehéz emelésnél, mint a többi izmod. Ennek a problémának a megelőzése érdekében az edző markolatgyakorlatokat rakott be az edzéstervbe.

Kitörés

Walsh offset terhekkel dolgoztatta Gyllenhaalt, ami segített felkészíteni a színészt az MMA-specifikus mozdulatokra, amelyeket a képernyőn utánozni fog. A kitörést úgy végezte, hogy az egyik vállára felvett egy boxzsákot és azzal lépegetett előre, váltott lábbal.

Fekvenyomás padlón

Walsh a klasszikus erőmozgások különböző variációival tartotta frissen a rutint, például a fekvenyomás helyett a talajról nyomást alkalmazva. „Fontos, hogy az ismétlések, a szettek, a terhelések és a különböző tempók variációival széles körben ingereljük az izmokat” - mondja.

Láncos fekvőtámasz

A talajon fekvenyomáshoz hasonlóan a láncos fekvőtámasz is egy másik variációt kínált, amelyet Walsh felcserélhetett Gyllenhaal mellkasi edzésében.

Függeszkedő push/pull

„A keresztirányú terhelés nagyon fontos minden sportágban, de különösen az MMA harci edzésben” - mondja Walsh. Ez a mozdulat, amely TRX szalag és kézisúlyzó használatával történik, az egyik kedvenc variációja.

Push-Pull Rips

Ez a gyakorlat Walsh szerint segít „egyensúlyban tartani a dolgokat”. A mozgás a Gyllenhaal által a forgatáson végzett ütéseket utánozza. Csigás gépen kell egyszerre húzni és tolni is.

VersaClimber (hegymászógép)

Walsh az edzéseket kondicionálással zárta, hegymászás sprintek formájában. Az alacsony terhelésű, teljes testre ható gép gyorsan felpörgeti a pulzust.

A gyakorlatokból látszik, hogy ez nem egy tipikus testépítő edzésterv volt, de nem is az volt a célja, hogy háromajtós szekrény legyen, hanem az, hogy funkcionális és tetszetős izomzatot hozzon össze a filmhez, ami sikerült is neki. A videóban látszik, hogy Ő is előszeretettel alkalmazza a hidegterápiát, hogy elősegítse a regenerációt.

A diéta kulcsfontosságú volt Jake Gyllenhaal eredményességében

Bár Gyllenhaal edzései nyilvánvalóan létfontosságúak voltak, hiábavalóak lettek volna, ha nem figyel oda a táplálkozására is.

A színész átlagosan 6-7 alkalommal evett naponta, körülbelül 3 óránként, és reggelente a szénhidrátokra koncentrált, hogy az edzéseire legyen energiája, majd délután és este átváltott a magas fehérjetartalmú ételekre, hogy az izmait felépítse és helyreállítsa.

Gyllenhaal erről így nyilatkozott:

Az étrendem sok tojásból, csirkéből, halból, banánból, almából, mandulából, kakaóbabból, mazsolából, goji bogyókból, rozskenyérből, tésztából, kuszkuszból és burgonyából, valamint sok párolt zöldségből és salátából állt, például paradicsomból, brokkoliból.„Semmi sem volt megsütve, és minden a lehető legtermészetesebb volt. Rengeteg vizet ittam egész nap. Ami a táplálékkiegészítőket illeti, volt D3-vitamin és C-vitamin, meg fehérjeturmixok is.

Az étrendjén látszik, hogy nagyon odafigyeltek a megfelelő táplálkozásra. Ilyen szálkás test kialakításához vélhetőleg kalóriadeficitre volt szüksége.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megmutatta mit rejt a hűtője - így maradt csúcsformában 62 évesen is Jon Bon Jovi

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

edzés

Forrás: Gyuras.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához