Ezeket látta már?

EGÉSZSÉG KVÍZ

Napi kvíz: mestere-e a saját táplálkozásának?

kvíz, napi kvíz, egészség kvíz, táplálkozás, életmódváltás, túlsúly

Az egészséges táplálkozás nemcsak segít megszabadítani a plusz kilóktól, hanem a közérzetet, az életminőséget és az egészségi állapotot is javítja. Hogyan is táplálkozzunk egészségesebben: megtudhatja ebből a kvízből.

Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint világszerte több mint egymilliárd ember túlsúlyos - vagyis testtömegindexe (TTI) 25-30 közötti -, 300 millió pedig elhízott - 30-nál magasabb.

A súlytöbblet általában a fölös zsírszövetből adódik

Sok vizsgálat igazolta, hogy a zsír nem valamiféle passzív szövet, hanem a legnagyobb endokrin szerv, amely biológiailag aktív anyagokat termel, és így jelentős kockázati tényezője súlyos betegségeknek: magas vérnyomásnak, cukorbetegségnek, szív- és koszorúér-betegségnek, sőt bizonyos rosszindulatú daganatos folyamatoknak is.

A túlsúly egyébként hazánkban lassan nemzeti üggyé válik, hiszen Magyarország lakosságának köze fele túlsúlyos és az elhízottak aránya is magas. Sajnos nassoló nemzet vagyunk, a statisztikák is ezt mutatják, így az ártatlannak tűnő ropogtatásból komoly betegségek származhatnak. Sokan váltank életmódot, de vajon helyes-e a követett irány? Az életmódváltás a legtöbb embernek nem könnyű, sőt nagyon nagy és nehéz lépés, amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megtenni. Ez egy tanulási folyamat, amelyhez most ez a kvíz is hozzájárul.

Indulhat a kvíz? Hasznos időtöltést hozzá!

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához