Ezeket látta már?

A 9 éves lányom belázasodott, napszúrást kapott, vagy hőgutát? Az orvos válaszol

napszúrás, hőguta, fejfájás, láz

A tünetek miatt belepörgettem magam a hőguta témába, és egyre inkább aggódok.

A Vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Kedves Doktorok, kislányom 9 éves, nincs alapbetegsége, az oldalon keresni próbáltam a témában. Nyaralunk és a kislány belázasodott (sajnos mérni a pontos fokot nem tudom, mert nincs nálunk lázmérő, de 39 fok körül lehet a láz). Elolvasva az interneten fellelhető tartalmat a tünetek alapján lehetségesnek gondolom a napszúrást (remélem nem hőgutát), mert fejfájásra, szédülésre panaszkodott. A lázat csillapítani tudtam (délután és majd este is - Panadol babyt kapott), és jobban lett, így bár elindultunk a kórházba, de belementünk az éjszakába anélkül, hogy a kórházig mentünk volna (lakókocsival vagyunk). Folyamatosan nézem a hőmérsékletét, és ismét magasnak érzem a hőt - leginkább a fején, de nem az egész testén.

A tünetek miatt belepörgettem magam a hőguta témába, és egyre inkább aggódok: lehetséges a leírtak alapján, hogy az lehet a probléma? Bár nem feltétlenül napon, de nagy melegben voltunk az elmúlt napokban, az első fejfájós tünetek után sajnos még volt melegben / napon. Menjünk azonnal kórházba? Mire figyeljek a folyamatos folyadékpótláson kívül még - nappal ivott, amikor a gyógyszertől jobban lett, evett. A napközbeni lázcsillapítótól jobban lett, ezért nem gondoltam rögtön nap vagy hő okozta problémára, inkább vírusra. Nagy tisztelettel vagyok munkájuk iránt, előre is köszönöm, ha tudnak javaslattal segíteni.

Az orvos válasza:

"Egyelőre mindent jól csinál! Ha állapota lázcsillapítás - megfelelő adagot kapjon!, esetleg ibuprofen hatóanyagot- ès folyadèkpótlás mellett javulgat, nem romlik, akkor így tovább. Hűvös, gyakori zuhanyzás is fokozhatja komfortèrzetèt"

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Barna foltok az arcon: a melazma sok nőt érint, de mit tehetünk ellene?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#bőrelváltozás

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#napégés

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához