Ezeket látta már?

Országos Patika Nap után

2010.06.03. Módosítva: 2015.11.04.

Immár hetedik alkalommal rendezték meg június 2-án az Országos Patika Napot. Miért is fontos tudnunk erről?

Immár hetedik alkalommal rendezte Magyarországon az országos patika napot a Magyar Gyógyszerészi Kamara a Galenus Kft.-vel közös szervezésben. Ezen a napon a gyógyszertárak a megszokott szolgáltatásokon felül egyes kiemelt témákban bővebb szakmai tanácsadással és külön szolgáltatással várták a betérő betegeket, látogatókat.

Az idei patikanap központi témája a fájdalomcsillapítás ezen belül is a fejfájás csillapítása volt. A gyógyszerészi szervezetek által közösen létrehozott Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Szervezete és a Magyar Gyógyszerészi Kamara erősíteni szeretné a gyógyszerészek és a betegek közötti kapcsolatot és megmutatni a gyógyszerészek, mint egészségügyi szakemberek aktív szerepvállalását a népegészségügyi célok megvalósításában. A programokkal tudatosítani szeretnék, hogy a betegek együttműködése, a gyógyszerszedés módja, az ajánlások betartása nagymértékben befolyásolja a gyógyszeres terápia sikerét, azaz a gyógyulást.

A Magyar Gyógyszerész Kamara Szakmai Bizottsága által elkészített szakmai irányelv biztosítja majd a továbbiakban is, minden gyógyszertárban az azonos és magas színvonalú segítséget azok számára, akik ilyen problémákkal küszködnek.

A programban részt vevő gyógyszertárakban az idei patikanapon is különféle szűrővizsgálatokat végeztek. A betegek ugyanakkor kérhették, hogy részesei legyenek az adott gyógyszertárban futó gondozási programnak, amely keretében a mért adatokat rögzítik és később hónapról hónapra követik, ezzel biztosítva az egyénre szabott tanácsadás lehetőségét.

Kiadó:

Forrás: MTI