Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: az esték fázósak, a nappalok melegek lesznek a héten

orvosmeteorológia, meteorológia, front, ízületi panaszok

Ma nem lesz front térségünkben, de a hideg, helyenként párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Jövő vasárnap pedig néhol akár 20 C-fok is lehet.

Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 C-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn délután a reggeli ködfoltok megszűnése után országszerte derült, napos, száraz idő várható. Sopron környékén megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos északkeleti völgyekben hidegebb, a belvárosokban, a vízpartokon és Sopron térségében enyhébb idő is lehet. Napközben 11-16 C-fokig melegszik fel a levegő.

Keddre virradóra nagyobb eséllyel az Alföldön és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződik köd. Ennek feloszlása után általában többórás napsütés várható. A nap második felében a Dunántúlon néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. A hőmérséklet hajnalban mínusz 5 és plusz C-4 fok között valószínű, fagyra az Észak-Dunántúlon a legkisebb az esély. Délután 11-16 C-fok lesz.

Szerdán reggelre a kevésbé felhős tájakon köd képződhet. Délelőtt a köd feloszlik, általában több órára kisüt a nap. A nap első felében nyugaton és délen néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. A minimumok mínusz 4 és plusz 6, a maximumok 12 és 16 C-fok között alakulhatnak.

Csütörtökre és péntekre virradóra is köd képződik, feloszlása után napos, száraz idő várható. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 6, a csúcshőmérséklet 12 és 16 C-fok között valószínű. Pénteken a minimumok mínusz 3 és plusz 6, a maximumok 13 és 18 C-fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is többfelé várható köd, de annak feloszlása után napos, száraz idő várható. A szél viszont élénk, néhol erős lehet. Szombaton hajnalban mínusz 2 és plusz 7, napközben 13 és 18 C-fok közötti értékek várhatók. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 8 C-fok között, délután 14 és 20 C-fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Orvosmeteorológia

Ma nem lesz front térségünkben, de a hideg, helyenként párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben a napos idő javíthatja hangulatunkat, közérzetünket, de továbbra is nagy lesz a napi hőingás, ami elsősorban a keringési panaszokkal élőket viselheti meg. Nagy a megfázás veszélye, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Milyen frontra érzékeny? Így derítheti ki - kattintson!

Pollenjelentés

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, de az elmúlt napok melegebb időjárásának köszönhetően helyenként újra elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé nagyon magas szintet ér el.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához