Ezeket látta már?

10 jel, hogy a szervezetünknek méregtelenítésre lenne szüksége

fáradékonyság, cukorbetegség, diabétesz, jel

A fáradékonyság lehet az egyik első tünet.

A méregtelenítés nagyon divatos lett az utóbbi évtizedekben, és bár a feladat oroszlánrészét a szerveink (májunk, tüdőnk, vesénk) elvégzi, esetenként bizony szükség lehet külső támogatásra is. Milyen jelek figyelmeztethetnek erre?

Méreganyagok a szervezetben

A környezetünkből, a levegőből, ételeinkből és a gyógyszerekből folyamatosan olyan anyagok kerülhetnek a szervezetünkbe, melyek bizony negatívan befolyásolhatják a sejtjeink optimális működését. A testünk – ez az igen kifinomult és bonyolult szerkezet – általában képes a méreganyagokkal megbirkózni.

Azonban időnként szükség lehet arra, hogy segítséget nyújtsunk neki: előfordulhat, hogy olyan méreganyagok is bekerülnek a szervezetünkbe, melyeket csak nagyon lassan és nehézkesen tudunk eltávolítani, ráadásul, ahogy az életünket éljük, a méreganyagok is folyamatosan kapják az „utánpótlást”, így azok felhalmozódnak.

Az amerikai Betegségellenőrzési és -megelőzési Hivatal (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) jelentései szerint az átlagember vérében 212 káros anyag található, például higany, ólom, kadmium és egyéb ipari vegyi anyagok. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanulmányai azt mutatják, hogy átlagosan 700 vegyi anyag van a testünkben. A méregtelenítésért felelős szerveink, például a májunk, a tüdőnk, a bőrünk vagy a vesénk pedig egyre nehezebben birkózik meg ezekkel a káros anyagokkal.

Íme 10 jel, mely arra utalhat, hogy felhalmozódtak a méreganyagok a szervezetünkben:

  1. megnövekedett hasi zsírréteg, melytől nem lehet megszabadulni
  2. a vércukorszint állandó ingadozása
  3. fokozott izzadékonyság (állandó melegérzet)
  4. pattanásos, rosaceás vagy folyton viszkető bőr
  5. fáradékonyság (még akkor is, ha eleget alszunk)
  6. gyakori ételundor, hányinger, hasi diszkomfortérzés
  7. hangulatingadozás, dührohamok, szorongás
  8. „kémiai érzékenység”: rosszullét a vegyszerek, kozmetikumok erős szagától
  9. álmatlanság, gyakori éjszakai ébredések
  10. gyakori fejfájás

Ha 4, vagy annál több tünetet fedezünk fel magunkon, érdemes megfontolni a méregtelenítést! Egészséges táplálkozással, szaunázással, hidratálással, rendszeres mozgással nagyon sokat tehetünk az egészségünkért. Igyunk legalább napi 3 liter tiszta vizet vagy ízesítetlen gyógyteát, fogjuk vissza a feldolgozott ételek fogyasztását, együnk kevesebb húst és szénhidrátban gazdag ételt. A lerakódott nehézfémeket azonban ilyen módszerekkel nem űzhetjük ki a szervezetünkből. Ezért lehet szükség a célzott gyógynövényes kúra, vagy az orvosi szenes esetleg huminsavas "kivezetés". Az orvosi szén és a huminsav is gazdag olyan ásványi anyagokban, amelyek a szervezetbe jutva megkötik az oda nem illő kórokozókat és méreganyagokat, így segíthetnek belülről is kipucolni a szervezetet.

Mielőtt belevágnánk, fontos, hogy kérjük ki háziorvosunk, gyógyszerészünk tanácsát!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához