Szponzorált tartalom

5 tipp őszi vitaminpótlásra

#gyógynövény #C-vitamin #D-vitamin #echinacea
2019.11.18.

Fontos az egészsége? Nem akar tavaszra lerobbanni? Íme öt fontos étrend-kiegészítő, ami segít abban, hogy egész télen egészségesek és fittek legyünk.

1. Fogyasszunk C-vitamint!

Az immunrendszert erősítő vitaminok közül a legismertebb a C-vitamin. Számos zöldségben és gyümölcsben nagy mennyiségben megtalálható ez a savanyú ízű vitamin, amiről bebizonyosodott, hogy minél inkább zord és hideg körülmények között tartózkodik valaki, annál inkább szüksége van C-vitaminra. Ha a táplálkozással nem sikerül a szükséges mennyiségű C-vitaminhoz juttatni a szervezetet, érdemes olyan formában pótolni ezt a vitamint, ami hatékonyan fel is szívódik a bélcsatornából – erre szolgál a liposzómás formula, mely jótékonyan bevonja a C-vitamint és segíti a minél nagyobb hasznosulását.

2. Ne feledkezzünk meg a „napfény-vitaminról”!

Ismert, hogy a bőrt érő napsugárzás, az ultraibolya sugaraknak köszönhetően hozzájárul a D-vitamin képződéséhez. Noha napsütésnek híján vagyunk télen, és maga a napfény nem pótolható könnyen, a D-vitamin bevitelére figyelmet kell fordítani. A patikaszerekkel való rendszeres D-vitamin-pótlás ősztől tavaszig mindenkinek javasolható. Ez nemcsak a csontok egészségét szolgálja, de olyan módon erősíti az immunrendszert, hogy megfelelő D-vitamin ellátottság esetén ritkábban fordulnak elő a légúti fertőzések, köztük például az influenza is.

3. Természetes módon erős immunrendszer

A bíbor kasvirág (Echinacea sp.) világszerte alkalmazott gyógynövény, ha a légúti problémák megelőzéséről és kezeléséről van szó. A kasvirágot tartalmazó készítmények közül érdemes olyat választani, ami magas koncentrációban és jól felszívódó formában tartalmazza a növény értékes hatóanyagait. A kasvirág hatóanyagainak a védelmét és a növénnyel elérhető pozitív hatás felerősítését szolgálhatja az, ha a kasvirággal együtt C-vitamint is juttatunk a szervezetbe.

4. Szívnek kedves gyógynövények

A szív és az érrendszer egészsége évszaktól függetlenül elsőrendű fontosságú. Az erek rugalmasságának a megtartása, a szív összehúzó erejének a növelése fiataloknál és időseknél egyaránt lényeges. Népgyógyászati tapasztalatok és klinikai vizsgálatok is alátámasztják azt, hogy a fokhagyma és a galagonya alkalmazása hozzásegíthet a szív- és érrendszer egészséges működéséhez.

5. Gördülékeny méregtelenítés és kiválasztás

El kell felejteni a tudományosan meg nem alapozott, drasztikus méregtelenítő kúrákat! Nincs is azokra szükség, ha kiválasztó szerveink (máj, vese) rendben működnek. Egyes gyógynövényekkel, például a csalán vagy a gyermekláncfű segítségével támogathatjuk a máj és a vese működését. 

Forrás: egeszsegkalauz.hu