Mindenki ezt nézi most!

A csokoládéban több az antioxidáns, mint a gyümölcsökben!

2011.02.09. Módosítva: 2015.11.04.

A csokoládé több antioxidánst tartalmaz, mint sok gyümölcs. A csokoládé valójában jobb, mint a híre - állítják tudósok, akiknek vizsgálatai kimutatták, hogy az édesség sok gyümölcsnél több antioxidánst tartalmaz.

A Pennsylvania állambeli Hersheyben működő egészségügyi és táplálkozási kutatóközpont szakembereinek összehasonlító elemzéséből azt derült ki, hogy mindenekelőtt az étcsokoládé tartalmaz több antioxidánst, mint sok gyümölcs vagy gyümölcslé. A kakaómagok valójában szupergyümölcsök - derült ki a Chemistry Central Journal című tudományos folyóiratban közölt tanulmányból.

A csokoládéban több az antioxidáns, mint a gyümölcsökben!

A kutatók étcsokoládét, kakaóport és forrócsokoládét elemeztek, és hasonlítottak össze feketeáfonyával, gránátalmával vagy éppen tőzegáfonyával. A szakemberek olyan antioxidáns-tartalmakat vizsgálták, mint a polifenolok és a flavonoidok. A polifenolok káros anyagokat tesznek ártalmatlanná, a flavonoidok - többek között - vérnyomáscsökkentőként is ismertek.

Míg az antioxidánsok hatása a kakapor és az étcsokoládé esetében meghaladta, de legalábbis egy szinten volt a gyümölcsökkel és gyümölcslevekkel, addig a forró csokoládé készítésekor, melegítés közben ezek az egészségjavító anyagok részben elbomlottak.

Forrás: MTI