Ezeket látta már?

Így érné el a magyar startup, hogy több zöldséget egyenek a magyarok

zöldségek, gyümölcsök, egészséges étkezés

A magyar vásárlók több, mint fele heti 3 ezer forintnál is kevesebbet költ zöldségekre és gyümölcsökre - derült ki egy friss kutatásból. Ez aggasztó, hiszen a szervezetünknek nagy szüksége van ezekre az élelmiszerekre. Egy magyar cég most azon dolgozik, hogy frissebb és jobb árut kapjunk, olcsóbban, mint eddig.

Nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt eszünk

A zöldséges.com az idei év elején egy kutatásban vizsgálta a magyarok zöldség- és gyümölcsfogyasztási szokásait. A vizsgálatban 32 ezren vettek részt, és megdöbbentő eredmények születtek: a magyar vásárlók többsége kevesebb, mint 3 ezer forintnyi zöldséget és gyümölcsöt eszik meg egy hét alatt. Ez azért probléma, mert a testünknek szüksége van az ezekben található értékes vitaminokra, nyomelemekre és rostokra.

Sajnos ma már háztáji léptékben nem éri meg zöldséget, gyümölcsöt termeszteni, hiszen a kiskereskedelmi árnak csupán 30 százaléka jut a termelők zsebébe. A magyar startup, a zöldséges.com alapítói szerint ezen lehetne változtatni, a termelők könnyen gazdálkodhatnának akár a kiskereskedelmi árak 70 százalékából is. Tapasztalataik szerint lenne igény a friss, jó minőségű háztáji árura: a városi lakosság közel háromnegyede szívesen vásárolna közvetlenül a termelőtől a vasárnapi ebédhez, vagy egy könnyed salátavacsorához, esetleg reggeli gyümölcsturmixhoz.

Az internet a kulcs

Az internetes vásárlás ma már igazán elterjedt, nemcsak ruhákat, elektronikai cikkeket vagy kozmetikumokat vásárolhatunk, hanem akár élelmiszereket is. “Akkor mégis mi akadálya lenne, hogy a magyar kistermelők is online hirdessék meg az áruikat?” - tette fel a kérdést Goda Szilárd, a startup alapítója.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Weboldaluk gyakorlatilag egy online piactérként funkcionál: a helyi gazdák meghirdethetik az árujukat, a vásárlók pedig így egyszerűen, online megrendelhetik a vágyott zöldségeket, gyümölcsöket. Az áru pedig nemcsak frissebb, hanem olcsóbb is lehet, hiszen a termelőknek nem kell olyan dolgokra költenie, mint az üzletbérlés, vagy drága berendezések.

Forrás: Zöldséges.com

Forrás: EgészségKalauz