Ezeket látta már?

Meglepő állítással álltak elő a szakértők: ekkor kell reggeliznie, ha fogyni akar

reggeli, fogyás, diéta, fogyókúra, időszakos böjt, reggelizés

A reggeli időpontjának módosítása lehet az a hiányzó plusz, amelyre szüksége lehet a fogyáshoz.

Sokan reggel 7 és reggel 9 között ülnek le tojást vagy gabonapelyhet fogyasztani. A szakértők szerint azonban létezik egy olyan reggelizésre ideálisabb időpont, amely segíthet a felesleges zsír elégetésében, és amellyel közelebb kerülhetünk az egészségesebb testsúlyhoz.

Meglepő megállapítással álltak elő a londoni King’s College szakértői

Tim Spector és kutatócsapata szerint 11 óra környékére kéne átidőzítenünk a reggelizést, ha azt szeretnénk, hogy a felhalmozódott kilók könnyebben leolvadjanak a testünkről, és egészségesebbek maradjunk. A váratlan eredményben végződő kutatás mindent arra vezet vissza, hogy az életritmusunk megváltozott, és már a vacsorát is jóval később fogyasztjuk el, mint a korábbi generációk – írja a The Sun.

Az étkezési időszak lerövidítésének azonban az a döntő előnye, hogy lehetővé teszi a test időszakos böjtölését – mondta Spector professzor.

Főleg a nyári hőségek idején jellemző, hogy a vacsora időpontja egészen este 8 óra utánra tolódik ki, így viszont sokkal szélesebbre nyílik az „étkezési ablak”, jelentősen megnövekszik a reggeli és a vacsora közt eltelt idő, aminek hatására viszont fokozódik a kalóriabevitel is, sokkal hajlamosabbak vagyunk az étkezések közti nassolásra.

Viszont ha ez az étkezési ablak szűkül, akkor az emésztésünk is felgyorsul, és kisebb eséllyel ütjük el az éhségünket nassolással.

Ezt tudja az Időszakos böjtölés

A szakértő csoport szerint ha este 8-9 óra tájékán vacsorázunk – ahogy ez a mediterrán területeken megszokott –, a reggelit pedig egészen 11 óráig halasztjuk, akkor a szervezetünk kap egy közel 14 órás „böjti” időt, ami az egészségünk egyik kulcsa lehet.

A belekben található mikróbáknak ugyanúgy szükségük van a pihenésre, mint nekünk, a hasonló cirkadián ritmus miatt. A 14 órás pihentetés a könnyebb fogyást is elősegítheti, a bélrendszer hosszú nyugtatásával sokkal gyorsabban beindul a pluszkilók leadása.

Éppen ezért dr. Spectorék azt javasolják, hogy amennyiben ragaszkodunk a korai vacsorához, úgy a reggelit se toljuk a délelőtti órákra, inkább igyekezzünk következetesen megtartani a közel 14 óra távolságot a vacsora és a reggeli között.

Melyik a legjobb diéta? Szakember válaszol - kattintson!

„Még mindig vannak emberek, különösen Észak-Angliában, akik korábban esznek, de mi általában már a kontinentális étkezési szokások felé mozdultunk el, sokkal később vacsorázunk, mint az emberek Spanyolországban és Olaszországban” – mondta a Cheltenham Science Festivalnak a The Telegraph-ban.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: thesun.co.uk
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához