Ezeket látta már?

EGÉSZSÉG KVÍZ

Napi kvíz: tesztelje le tudását a hasi zsírról!

kvíz, napi kvíz, egészségkalauz, hasi zsír,  hasi zsírpárnák, magas vérnyomás, koleszterin, demencia, cukorbetegség

A hasi zsír hatalmas átok a szervezetnek. Tudja-e, hogy mitől alakulhatnak ki a hasi zsírpárnák, milyen terhet okoznak a szervezetnek, és hogy miként szabadulhat meg tőle? Tesztelje le a tudását!

A lapos has titka az életmódban rejlik, ám sokszor minden igyekeztünk ellenére is megtörténhet, hogy nagy hasat, úszógumit növesztünk. Az életmód mellett ugyanis számos tényező közrejátszhat a hasi zsír kialakulásában, kezdve a stresszes életmódtól a genetikán át a hormonális problémákig.

A betegség, vagy hibás életmód szülte hasi elhízás, azaz a hason megjelenő zsírpárnák azonban nemcsak esztétikai problémát okoznak, hanem további betegségeket is eredményezhetnek. A hasi zsírpárnák jelentősen növelik az olyan súlyos, akár halálos betegségek rizikóját, mint a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a szívbetegségek, a cukorbetegség, a stroke, valamint ezt a típusú elhízást bizonyos daganatokkal és a demenciával is összefüggésbe hozták.

Minél többet tudunk meg a hasi zsírokról, annál eredményesebben tehetünk ellene. Tesztelje le tudását a hasi zsírokról most.

Indulhat a kvíz? Váljék egészségére! :)

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához