Ezeket látta már?

Vastagbélrák: a szalámik adalékanyagai növelhetik a rák kockázatát

szalámi, nitrit, hús

A francia hatóságok megerősítették a WHO korábbi kijelentését: van kapcsolat a vastagbélrák és a feldolgozott húsokban lévő nitrátok között.

Jelenleg a kereskedelmi forgalomba kerülő felvágottak 75%-ában van ilyen adalékanyag, ugyanakkor a szakmai szervezet képviselője szerint Franciaországban jóval kisebb mennyiségben, mint bárhol máshol a világban - írja az euronews

A Francia Élelmiszerbiztonsági Hivatal által közzétett tanulmányt tett közzé, ami kijelenti, hogy a szalámikban lévő adalékanyagok, valamint a vastagbélrák között összefüggés van. De miért tesznek nátrium-nitritet a hústermékekbe? Mert egy olyan baktérium elszaporodását akadályozzák meg vele, ami bénulást okozhat.

A francia hatóságok azt javasolják, hogy a gyártók csökkentsék a nitrát és nitrit használat, mert az az egészségre káros. Teszik mindezt úgy hogy a franciáknál alkalmazható nitrit mennyiség 40 százalékkal alacsonyabb, mint amit Európában engedélyeznek. A kormány ígéretet tett arra, hogy még idén tervet dolgoznak ki a csökkentésre.

Olvasson tovább! Ez az 5 étkezési szokás növeli a rák kockázatát

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: EgészségKalauz