Ezeket látta már?

Vegán étrend: önmagában nem véd a szív-és érrendszeri betegségektől

vegán

Önmagában a vegán étrend nem csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát - derült ki egy friss kutatásból.

„Nem találtunk bizonyítékot arra, hogy a zöldségbevitelnek hatása lenne a szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulására” – mondta Qi Feng, az Oxford Egyetem kutatója. A tanulmányból kiderült, hogy a nyers zöldségek védhetnek a szívbetegség ellen, de a főttek már nem. A zöldségek fogyasztása mellett fontos a mozgás, a vitaminok szedése, és a gyümölcsök fogyasztása is, hogy a pozitív hatások érvényesüljenek - írja a CNN cikke alapján a 168 óra

"Bár ez a tanulmány megállapította, hogy a több zöldség fogyasztása nem jár együtt a szív- és keringési betegségek alacsonyabb kockázatával, miután más életmódbeli és egyéb tényezőket is figyelembe vettek. De ez nem jelenti azt, hogy fel kellene hagynunk a zöldségfogyasztással" - mondta Victoria Taylor, a British Heart Foundation vezető dietetikusa. A rostban gazdag élelmiszerek, például a zöldségek fogyasztása segíthet a fogyásban, és csökkentheti a szívbetegségeket okozó ismert kockázati tényezők szintjét.

Vegán étrend: ezek a vitaminok maradnak ki leggyakrabban belőle - olvasson tovább!

"Az eredmények nem meglepőek. Egyetlen összetevőt kiemelve és feltételezve, hogy csak azt, például a zöldségeket hozzáadva az étrendhez, nem valószínű, hogy a kívánt hatást érjük el" - mondta Alice Lichtenstein, a Tufts Egyetem kardiovaszkuláris táplálkozási laboratóriumának igazgatója és vezető kutatója, aki szerint az elmúlt évtizedben világossá vált, hogy nem egyes élelmiszereket vagy tápanyagokat kell vizsgálni, hanem a teljes étrendet.

Forrás: 168 óra