Ezeket látta már?

Zöldség- és gyümölcsfogyasztás - Amerikában...

2010.09.12. Módosítva: 2015.11.04.

Az amerikaiak többsége még mindig nem eszik elegendő zöldséget, a gyümölcsfogyasztás pedig még csökkent is - állapította meg egy csütörtökön közzétett amerikai kormányzati jelentés.

A betegségek megelőzésével foglalkozó hatóság, a CDC (Center for Disease Control and Prevention) adatai szerint tavaly az amerikai felnőttek közül minden harmadik fogyasztott gyümölcsöt vagy gyümölcslevet legalább kétszer naponta. Ez valamivel kevesebb, mint a 2000-ben mért 34 százalék.

Zöldség- és gyümölcsfogyasztás - Amerikában...

A felnőtteknek csak 26 százaléka evett naponta legalább háromszor zöldséget, ami megegyezik a 2000-es értékkel. A statisztikai adatok több százezer amerikai háztartás telefonos felméréséből származtak.

A legtöbb gyümölcsöt az államok közül Kaliforniában ették 2009-ben, a legtöbb zöldséget pedig Tennessee államban. A skála másik végén a legkevesebb gyümölcs fogyasztásával Oklahoma, a legkevesebb zöldséggel pedig Dél-Dakota állam található.

A jelentésben a gyümölcsök és zöldségek fajtáira nem kérdeztek rá, ám egy másik tavalyi CDC-felmérés szerint a narancs a legkedveltebb gyümölcs, míg a burgonya a legnépszerűbb zöldség.

A tanulmány elérhető a http://www.cdc.gov/mmwr oldalon.

Forrás: MTI