Ezeket látta már?

Hirdetés

Hajlamos a hüvelyi fertőzésekre? Akkor háromszoros hatású készítményt érdemes választania

GettyImages-480348064

Sajnos a nők jelentős része élete során többször is tapasztalhatja a hüvelyi fertőzés kellemetlen tüneteit. Ennek hátterében a hüvelyflóra érzékeny egyensúlyának felborulása áll. A nem megfelelő higiéniai szokások (akár a túlzott tisztálkodás), az uszoda vagy a strand közege, illetve a beteg, de tünetmentes szexuális partner is növelheti a hüvelyi fertőzés kialakulásának kockázatát. Sajnos a kezelésben alkalmazott antibiotikumok is lecsökkenthetik a hüvelyflóra egyensúlya szempontjából fontos tejsavat termelő baktériumok számát.

Szerencsére a helyileg alkalmazott probiotikumok segíthetnek a hüvelyflóra regenerálásában és a panaszok csökkentésében. Nem mindegy azonban, hogy milyen tulajdonságokkal bíró baktériumtörzseket tartalmazó készítményt választunk. A hüvelyi fertőzés előnyös befolyásolása érdekében a baktériumok edzhetők. Ha a szaporításuk során olyan körülmények közé helyezik őket, ahol kénytelenek alkalmazkodni a változásokhoz, akkor ennek érdekében új, elvárt tulajdonságokat alakítanak ki.

A Gynophilus hüvelykapszulában, illetve a Gynopilus Restore hüvelytablettában lévő Lacticaseibacillus rhamnosus baktérium is az edzés hatására ilyen változásokon megy keresztül a növekedése során. Ez azt eredményezi, hogy új tulajdonságokat vesz fel, például jelentősen megnő a tejsavtermelő képessége. Ennek köszönhetően többféle fertőzés esetén (pl. candida gomba) is hatékony segítséget nyújt háromszoros hatásával.

Egyrészt a termelt tejsavval helyreállítja az egészséges hüvelyi pH-t, másrészt védőréteget képez a hüvely felületén, meggátolva a kórokozók megtapadását, harmadrészt pedig közvetlen védőhatást fejt ki kórokozó baktériumokkal és gombákkal szemben. Ezzel az „edzett” baktériummal folytatott vizsgálatok eredményeként kiderült, hogy nemcsak az akut hüvelyi panaszok (mint az égő érzés, viszketés, irritáció, fájdalom, kellemetlen szagú, kóros folyás) enyhítésében, hanem a visszatérő hüvelyi fertőzések csökkentésében, illetve azok megelőzésében nyújthat segítséget az erre hajlamosak számára.

Az Lcr Regenerans® tartalmú Gynophilus készítmények alkalmazása szájon át szedett antibiotikus, illetve gombaellenes kezelés kiegészítésére annak ideje alatt, illetve antibiotikus vagy gomba ellenes hatású helyi kezelést követően, a hüvelyi flóra regenerálására is előnyös. Alkalmazásával megszüntethető a hüvelyi szárazság és enyhíthető a hüvelyi diszkomfort érzés.

Forrás: Vitaminkosár Kft.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához