Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Testi szerelem ötven felett: soha nem lehetünk túl öregek „ahhoz”

rfck n 1

Csak a fiatalok hiszik azt, hogy a szerelem – és annak testi formája – a fiatalok kiváltsága. Aztán ahogy az évek múlnak, rájövünk, hogy a korral tényleg sok minden változik, de van, ami igenis állandó marad(hat). Főleg, ha mi magunk is teszünk érte!

Ötven felett rengeteg testi-lelki változással kell szembenéznünk, amely természetes velejárója az öregedésnek. Egyvalami azonban állandó: a szeretet, a szerelem, az intimitás iránti igényünk, amely az emberi lét meghatározó szükséglete. Ezt még a szervezetünkben zajló időskori hormonális vagy fizikai folyamatok sem akadályozhatják meg, hiszen mindenre találhatunk megoldást, ha elég kitartóak, kreatívak és tapasztaltak vagyunk a hálószobában és azon kívül is – ezt ebben a korban már senki nem vitathatja el tőlünk!

Szex ötvenévesen?!

Miért is ne? Nincs semmi kivetnivaló abban, ha még ötven fölött is élvezzük a szexet. A testi szerelemnek nincs felső korhatára, ráadásul az érett, tapasztalt, idősebb korosztály tagjai nemegyszer az örömszerzés igazi művészei. Nőknél a menopauza után pedig már a nem kívánt terhesség réme sem kísért, így felszabadultabban lehet áldozni a testi örömöknek. Persze azért nem árt, ha tisztában vagyunk pár nehezítő körülménnyel, és időben felkészülünk rájuk, hogy semmi se álljon útjába az élvezeteknek!

Nem mennyiség, hanem minőség

Nyilván senki számára nem újdonság, hogy más a szexuális étvágya egy huszonéves ifjúnak, és másképp állnak hozzá a lepedőakrobatikához az idősebbek. Utóbbiak pedig nagyon is jól tudják, hogy nem közhely az, hogy a mennyiség helyett a minőséget kell előtérbe helyezni. Ötven felett már nem kell sehova sietni, van időnk kiélvezni minden percet, órát, és nagy valószínűséggel azzal is tisztában vagyunk, mire vágyik a párunk és mi magunk is. Persze nem bűn az újdonságokkal kísérletezni sem: az éjszakákat nagy eséllyel ilyenkor már nem rövidítik le a kisgyermekes vagy a munkahelyi gondok, és a hétvégi reggelek is lehetnek ráérősek, lustálkodósak, ha ehhez van kedvünk.

Erre figyeljenek a férfiak

Bár a merevedési zavarok nem kizárólag idősebb korban jelentkezhetnek, tény, hogy a kor előrehaladtával egyre többeket érinthet ez a probléma. Ha előfordul, ne essünk kétségbe, de ne is legyintsünk rá! A jelenség hátterében állhat akár szervi ok, mint például prosztatagondok, amit nem szabad elhanyagolni: ilyen esetben mindenképpen érdemes urológus vagy andrológus szakorvos segítségét kérni. Ha pedig úgy gondoljuk, hogy az erekciót inkább lelki nehézségek akadályozhatják, forduljunk (szexuál)pszichológushoz! Ma már semmi szégyellnivaló nincs ebben!

Nőként a hüvelyszárazság okozhat gondot

A menopauza után a petefészkek működése leáll, azok nem termelnek többé női hormonokat, amely miatt a teherbe esés veszélyével sem kell már számolnunk. Ugyanakkor ennek a hormonhiányos állapotnak a következményeként a hüvely elveszítheti nedvesedési képességét. Emiatt az intim együttlét nehézkessé, fájdalmassá válhat, sőt a túl száraz hüvely akár már a behatolást is ellehetetlenítheti. Ilyenkor rövid távon segíthetnek az intim síkosítók, ám ha tartósan szeretnénk helyreállítani és fenntartani a hüvely hidratáltságát, akkor érdemes olyan patikaszert használnunk, amelynek összetétele gazdagabb, és amit kúraszerűen, rendszeresen kell alkalmazni. A végére pedig még egy meggyőző ok, amely mindezek ellenére – sőt, mindezek miatt még inkább – az örömteli, gyakori szexuális életre csábít a változókor után is: megfigyelések szerint a klimax után is rendszeresen nemi életet élő nők esetében a hüvelyi szövetek is tovább megőrzik rugalmasságukat!

Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához