Ezeket látta már?

Ez a fehérje segítheti a fogyást még étkezési zavarok esetén is

fehérje fogyás étkezési zavarok testsúly

Ha étkezési zavarral küzd, van egy jó hírünk!

Az augmentor-alfa kizárólag az agyban, a hipotalamuszban, a környező neuronokra fejti ki hatását, ezért lehet hatékony az étkezési zavarok (anorexia, kachexia) kezelésében.

Egy korábbi kutatás szerint - amit a Yale Egyetemen végeztek - létezik egy molekula, ami segíthet a fogyásban azoknak, akik étkezési zavarokkal küzdenek.

A kutatók eredetileg egy rákkutatási projektben vettek részt, ekkor figyeltek fel az augmentor-alfa nevű fehérjére, mivel az anaplasztikus limfóma-kináz (ALK) receptorhoz kötődve aktiválja az onkogént. Először arra jöttek rá, hogy a hipotalamuszban fejti leginkább a hatását, annak is az éhségérzet szabályozásáért felelős részében. Ez a fehérje az inzulinhoz hasonlóan fontos szerepet tölthet be a testsúly szabályozásában.

A vizsgálat során egerekben törölték az augmentor-alfa expressziójáért felelős gént, és azt figyelték meg, hogy ezek az állatok táplálék hiányában sem csökkentik fizikai aktivitásukat, és anyagcseréjük is a korábbi szinten marad. Ez azt jelenti, hogy a fehérje biztosítja a “nincs élelem, spórolj az energiával” összefüggést. - írja a pharmaonline.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mit tegyek ha stagnál a fogyás? Itt a dietetikus válasza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fogyókúra

Forrás: www.pharmaonline.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához