Ezeket látta már?

Közérdekű: hétvégén gyógynövénynapok Bükkszentekereszten!

2012.07.18. Módosítva: 2015.11.04.

Gyógynövénynapokat rendeznek Bükkszentkereszten! Különleges teákkal és növényekkel való gyógyítással ismerkedhetnek meg azok az érdeklődők, akik a hétvégén ellátogatnak a Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület által rendezett gyógynövénynapokra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszten.

Az immáron országos ismertségnek örvendő Szabó György (Gyuri bácsi), a 84 éves bükki füvesember mellett Papp Lajos szívsebész és Böjte Csaba erdélyi ferences rendi szerzetes is tart előadást a népgyógyászatról, valamint az egészséges életmódról a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő gyógynövénynapok rendezvényei során - mondta el Kádár Zsófia, Szabó György unokája az MTI-nek.

Közérdekű: hétvégén gyógynövénynapok Bükkszentekereszten!

"A gyógynövények és azok gyógyító hatásának ismerete a családunkban nagyszülőről unokára száll, így most édesanyámmal lessük el nagyapámtól ezt a tudományt" - magyarázta Kádár Zsófia.

A kétnapos program során lehetőség nyílik az egyedülálló, szubalpesi klímájú kis falu gyógynövénykertjének megtekintésére, és gyógyteakóstolón, egyéni tanácsadáson is részt vehetnek az érdeklődők. A rendezvény ideje alatt a látogatók igénybe vehetik a helyszínen tartózkodó komplex egészségvédelmi szűrőkamion szolgáltatásait, amely Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának keretében üzemel majd.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a mindössze 1500 lelket számláló faluba legkevesebb 6000 látogatót várnak, akiknek egy része az egész hétvégét ott tölti, ezért már minden szálláshely foglalt - utalt a gyógynövénynapok népszerűségére Kádár Zsófia.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához