Ezeket látta már?

Mindennapi gerinctorna

2012.11.19. Módosítva: 2015.11.04.

Mindennapi gerinctorna: aki ülő, vagy álló foglalkozású annak nem ismeretlen a minden estére, netán délutánra bekövetkező nyaki-, háti-, deréki fájdalom. Húzódik, szúr, merev, zsibbadt, sorolhatnánk a tüneteket. Az éjszakai pihenés még talán meg is oldja kicsit, de másnap minden ugyanúgy folytatódik.

Ha ki szeretnénk lépni ebből a mókuskerékből, bizony nem várhatunk varázsütésre, a folyamatba be kell avatkozni! Első lépésként mondjuk elég az elhatározás, hogy minden napra csináljunk valami olyan gyakorlatot ami oldja a gerinc terheltségét, a kötöttséget és nem is túl bonyolult, sőt ami a legtöbbeknek jól hangzik az, hogy nem igényel sok időt.

gerinctorna-ajanlokep-d000014CA77d7d72f15cf

Mi kell a mindennapi gerinctornához?

-első lépés, megszabadulni a hétköznapi ruhától és otthoni ruhába bújni

-második lépés, keresni egy akkora helyet a lakásban ahova le tudunk feküdni és elférünk hosszában

-harmadik lépés, ide egy polifoamot, vagy törülközőt leteríteni

-negyedik lépés, előkészíteni egy nagyobb gimnasztikai labdát (55cm, vagy 65cm-es, nem nehéz beszerezni, akár egy Auchan sportrészleg polcán is megtalálható)

Tekintse meg videónkat!

gytorna-gerinc1-d000014C769caf0d056d8
gytorna-gerinc2-d000014C8c9be68c636df
gytorna-gerinc3-d000014C9f465ff24b718

Minden gyakorlatból végezzünk lassan 4-et, közte pillanatnyi pihenőket tartva, lazán, nem kapkodva és nem túlfeszítve.

Ezzel a könnyű és önállóan is biztonsággal végezhető gyakorlatsorral már sokat tehetünk azért, hogy terhelt gerincünk megkönnyebbüljön, izmaink a feszességből újra éledhessenek, és mindennapi, vagy heti többszöri rendszeres végzésével jobban bírjuk majd a terhelést!

Figyelem!

-első alkalommal csak ismerkedjünk a gyakorlatokkal, a labda kigurulhat, így mindkét oldalról pakoljuk el a törékeny, vagy sérülést okozható tárgyakat,

-ismétlésszámban és -intenzitásban mindenki saját erejéhez és ügyességéhez mérten gyakoroljon, először csak a négyes, vagy akár kevesebb ismétlésekkel, később növelhető ez a szám,

-a gyakorlatokat mindig lassan, jól érezhetően végezzük odafigyelve arra, hogy a lehető legtöbb mozgást hozzuk ki az adott gyakorlatból.

Kellemes tornát és örömteli napokat kívánok mindenkinek!

Pap Andrea – Gyógytorna

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához