A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

6 immunturbó tipp az orosz természetgyógyászoktól

#gyógynövény #immunerősítés #természetes gyógymód
2019.02.06. Módosítva: 2018.09.10.

Itt van a a megfázós időszak és itt az ideje az energiatankolásnak. Nézzük, milyen gyógynövényeket használnak az orosz természetgyógyászok.

Hirdetés

A világ minden táján tudják az emberek, hogy a megelőzés egyszerűbb, mint a betegségek gyógyítása. Vajon mit használnak az orosz természetgyógyászok az immunrendszer erősítésére?

Csipkebogyó

Ahogy nálunk is, ott is az egyik legrégibb népi gyógyszer. Már a kisgyerekeket is csipkebogyóteával itatják. Magas C-vitamin-tartalma révén immunerősítő, frissítő hatású.

Áfonya

Antioxidánsokban gazdag, vérképző gyümölcsét ott is immunerősítés céljából fogyasztják. A növény leveleinek főzetével viszont ízületi problémákat orvosolnak.

Nyírfanedv

A nyírfanedv, a nyírfa gyökeréből, az ágak felé áramló, tápanyagokban gazdag esszencia, a nyírfa vére. Tavasszal az egyik legjobb természetes ásványianyagpótló. A tavaszi lombfakadás előtt mindössze 3 hét áll rendelkezésre a csapolására, és a palackozására.

Kányabangita vagy kányafa

Az első fagyok után betakarított bogyós növény termése immunerősítő hatású. Teáját főleg télen, tavasz elején fogyasztják.

Dióburok vagy diókopács

A dióburok főzetét önmagában vagy más gyógynövényekkel fogyasztják. Gyomorerősítő hatása a legismertebb.

Immunerősítés gyógynövényekkel? Kattintson tovább!

Csaga tea (chaga)

Az orosz népi gyógyászat nagyágyúja. A csaga gombát porítják és teát készítenek belőle. A gomba ismertebb és gyakoribb oroszországi népi alkalmazásai: általános erősítés, vértisztítás, sebfertőtlenítés és sebkezelés, tuberkulózis, bélférgesség, máj- és szívbántalmak, valamint gyomorfájdalom és gyomorfekély kezelése.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.