Ezeket látta már?

Dr. Chen rám nézett és csak annyit kérdezett: hány kávét iszom egy nap?

Dr. Chen vizsgálat közben.

Nem keveset. Úgy látszik, az arcomra van írva – ez is. Dr. Chen figyelmét nem kerüli el semmi. A híres, kínai-magyar orvoshoz konkrét betegség nélkül mentem kivizsgálásra és kiderült: gyenge a vérkeringésem, roncs az idegrendszerem és a májamat sem ártana támogatni.

A hagyományos kínai orvoslás (HKO) bámulatos rendszerét eddig csak tanulmányaimból ismertem, és bár rengeteget foglalkoztam vele, valahogy mindig nagyon komplexnek és bonyolultnak tűnt. Egy kínai orvosnak az anatómia és kórtan mellett egyszerre kell értenie az akupunktúrához, a gyógynövényekhez, a köpölyözéshez, az arcdiagnosztikához, a mozgásterápiához és még megannyi – nálunk a természetgyógyászat alá sorolt – tudományághoz. Tudom, egy jó kínai orvos már akkor diagnosztizál, amikor a páciens még meg sem szólalt, hiszen a szem fehérjéje, a kéz melege, az arc színe már árulkodik egy csomó panaszról, ezt élőben megtapasztalni mégis megdöbbentő élmény volt.

Nem volt különösebb egészségügyi panaszom. Fáradtság, levertség, apróbb női bajok, minimális visszerek és egy a kelleténél nagyobb pajzsmirigy szerepelt a listámon. Gyógyszert nem szedtem, korábbi vizsgálataim mind negatívak voltak, egyszóval úgy mentem oda Dr. Chenhez, hogy semmi bajom.

drchen orvosok Dr. Chen és orvoscsapata. Forrás: Dr. Chen

Dr. Chen vizsgálati módszerei

A diagnózishoz segítségül hívott egy a biorezonancia elvén működő kis gépet, ennek elektródáit csak rácsippentette a két ujjamra és már mutatta is a monitor a szerveimet. Dr. Chen figyelt és jegyzetelt, egy 4 oldalas papír Excel celláiba számokat és nyilakat írogatott.

Aztán csak hogy én is értsem, ami neki a számokból már összeállt, elkezdett rákérdezni a bajaimra.

- Hány kávét iszik egy nap? (Ajjaj…van, hogy négyet is. Látszott az arcom színén, meg a nyelvemen és a pulzusomon) - Visszerek is vannak itt a jobb lábon, ugye? (Ezt meg honnan látja, hisz nadrágban, csizmában ültem előtte a széken?) - Fáradtság, gyengeség, alacsony vérnyomás, szapora szívverés? (Ez is stimmel, pedig vérnyomást nem mértünk.) - Duzzadt pajzsmirigy. (Na ez az egy volt látható tünet rajtam.) Menstruáció rendben van? Nem fáj, nem göbös a vér néha? (De!)

Amikor mindent összeszedtünk felém fordult és elmagyarázta a tünetek okát. Leírom még egyszer: elmagyarázta a tünetek okát. Azért szeretném ezt hangsúlyozni, mert ez az, amit páciensként egy háziorvosi vagy bármilyen szakrendelésen hiába is várunk. Pedig, ha nem tudjuk (és gyakran az orvos sem tudja), hogy mi okozza a tüneteket, akkor mi alapján és mit gyógyítunk?

Én azért becsülöm olyan nagyra a kínai orvoslást, mert teljeskörűen diagnosztizál és a kapott információkat rendszerbe tudja helyezni. Dr. Chen magyarázatából világosan kirajzolódott, hogy minden problémám a gyenge vérkeringésre vezethető vissza.

– Ha nincs jó minőségű vér és a szív nem pumpál és szív vissza rendesen, akkor a keringés gyenge, nem jut el a meleg minden sejthez. Ahova nem jut el a vérrel az energia, ott betegség, pangás, nyák, daganat, sejtpusztulás indulhat el. Ahol nincs nedv, ott összeaszódik a sejt, mint egy virág, amit nem locsolnak. A rossz keringés miatt elsorvadhatnak a szervek, a pajzsmirigyproblémák és a nőgyógyászati bajok nagy része is mind-mind keringési probléma – hangsúlyozta.

Az akupunktúrás kezelésen kívül másban is részesülhetnek a páciensek. Az akupunktúra mellett egyéb eljárásokat is végeznek a kezelőben. Forrás: Dr. Chen

- Mit gondolok, miért nincs a szívben rák? – kérdezte Dr. Chen tőlem. Készültem egy spirituális válasszal, de tétovázásomat látva elárulta a megoldást: - Azért, mert a szív meleg, állandóan mozog, nem tud kihűlni.

Felvitt a kezelőbe, kaptam néhány akupunktúrás tűt is a megfelelő energiapontokba. Mindössze kettőnek a beszúrását éreztem, de azt se sokáig. A félórás kezelés után kaptam egy lazító masszázst, majd Dr. Chen összeállította az étrend-kiegészítőimet. És letiltott a kávéról. Helyette teát kell fogyasztanom naponta kétszer, hosszú áztatással.

Amikor végeztünk, maga Dr. Chen is örömmel nyugtázta, hogy eltűntek a sötét árnyékok az arcomról. Kísérőm állította, hogy kisebb lett a pajzsmirigyem is és látni, ahogy nyelek.

A szerek, amiket kaptam teljesen természetes, növényi hatóanyagú termékek. Szívmeridián és női teát kell fogyasztanom, (az ízük jó, úgyhogy ezzel nincs gond), pajzsmirigyre, májra és vérképzésre kaptam készítményeket. - Ezektől a májtisztító készítményektől boldogabb leszek – állította Dr. Chen. Egyelőre annyit mondhatok, hogy kezdek átalakulni: nem iszom annyi kávét (csak napi egyet, reggel, azt még muszáj…), korán reggel magamtól felébredek, kevesebbet stresszelek és ha ki nem is csattanok még a boldogságtól, de nyugodtabb vagyok és reményteljesebb.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához