Ezeket látta már?

Ez a 3 gyógynövény segíthet megszabadulni a náthától

nátha köhögés megfázás ellen gyógynövény

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos jótanácsai következnek!

Ahogy egyik napról a másikra beköszöntött a hideg, olyan hirtelen jelentek meg a gyerekeknél a felső légúti betegségek. Az orrfolyással, enyhe torokfájással nem rohanunk azonnal orvoshoz, viszont komoly dilemmát jelent, milyen természetes megoldást válasszunk. A patikákban számtalan gyógynövényes szirupot találunk, Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos segít nekünk, mi alapján válasszunk közülük.

Érdemes megnézni az összetevőket, az sokat segít a választásban. Jó, ha több tünetet is lefed a szirup, például az orr mellett a torokpanaszok enyhítésére is alkalmas.

Gyógyszer előtt gyógynövény

Érdemes már a kezdeti tüneteknél, a torokkaparásnál, orrfolyásnál elkezdeni a kezelést, hogy elkerüljük a felülfertőződést és az esetleges antibiotikum-kúrát. Ha időben megtámogatjuk a szervezetünket természetes hatóanyagot tartalmazó, gyógynövényes sziruppal, az meghálálja a törődést.

A több gyógynövényt is tartalmazó, egy-egy problémára célzottan összeállított szirupoknak nagy előnye, hogy nem kell gondolkodni, kitalálni, milyen gyógynövénnyel, gyógyteával kezeljük a betegséget, nem szükséges fitoterápiás tudás hozzá. A jó szirupokban található gyógynövények ráadásul szinergikusan erősítik egymás hatását.

Kedvencek egy kortyban

A lándzsás útifű jótékony hatását sokan ismerik, de az erdeifenyő rügy és az orvosi ziliz is segít a kezdődő torokfájdalom, nátha esetében. A nyákoldó hatású fenyőrügy nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb gyógynövény a koronavírus-járvány időszakában. Az orvosi ziliz pedig a torokfájdalom egyik legjobb gyógyítója volt már a népi gyógyászatban is.

A gyógynövények mellett figyeljünk a többi összetevőre is

Minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmaz egy szirup, annál jobb a termék. A 100%-ban természetes, tartósítószer-mentes szereket javaslom, plusz létezik laktóz- és gluténmentes verzió is, erre érdemes rákérdezni a patikákban.

Egy induló meghűlésnél, náthánál nem kell azonnal orvoshoz szaladni, de ha néhány napon belül nem javulnak a tünetek, mindenképpen keressünk fel gyerekorvost!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Elhúzódó, száraz köhögés: mikor kell orvoshoz fordulni?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

Megfázás

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához