Ezeket látta már?

Ezt üzente Silvio Berlusconi a kórházból - már egy ideje leukémiában szenved

Berlusconi, olasz miniszterelnök, leukémia, prosztatarák

Az olasz miniszterelnök rég nem szólalt meg nyilvánosan. Április elején légzési nehézséggel vitték kórházba, ahol kiderült, leukémiás.

Az állapotáról később közleményt adtak ki, amelyben szerint Berlusconi légzési és vesefunkciói folyamatosan javulnak. Most videó üzenetben jelentkezett be az elnök a kórházból egy íróasztalnál ülve: előtte egy köteg papír, két példány az egyik könyvéből és egy pohár víz, a háttérben Forza Italia óriásplakát, az olasz zászló és az európai zászló.

"A kórházba kerülésem óta ez az első alkalom, hogy inget és kabátot viselek" - mondta a Forza Italia 86 éves vezetője a párt milánói kongresszusán szólalt fel.

A felvétel csaknem 20 perces a volt

Az olasz miniszterelnök többek között arról beszélt, hogy kész visszatérni a munkához, és az elmúlt hetekben is a párt új szerkezetén dolgozott. Berlusconi azt is elmondta, hogy szeretett volna személyesen jelen lenni a párt kongresszusán, de a családja és az orvosai ezt nem engedték ezt meg.

Berlusconi az elmúlt években többször is megbetegedett, 2020-ban a koronavírus miatt feküdt kórházban. 2016-ban szívműtétje volt, de küzdött már prosztatarákkal is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ennyivel emelnék az ápolók bérét júliustól

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#egészségügy

Forrás: ansa
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához