Ezeket látta már?

A növekvő rezsiköltségek miatt bezár ez a magyar fürdő

strandfürdő, rezsi, energia, bezár

A növekvő energiaárak a tervezettnél jóval nagyobb mértékben növekedtek a költségei ennek a magyar fürdőnek.

Október 1-től határozatlan ideig zárva lesz a Tölgyes Strandfürdő Jászapátiban a növekvő energiaárak és rezsiköltségek miatt. A Jászsági Térségi Televízió közösségi oldalán jelent meg az a hír, miszerint a növekvő energiaárak és rezsiköltségek miatt október 1-től határozatlan ideig zárva tart a Jászapátiban lévő Tölgyes Strandfürdő - szúrta ki az Index.

Karkus Kálmán, a jászapáti városüzemeltetés vezetője úgy fogalmazott, hogy a döntést azért kellett meghozniuk, mert a növekvő energiaárak, rezsiköltségek miatt a költségeik jóval magasabbak voltak a tervezettnél.

Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi hónapokban 20-50 százalékos volt a látogatószám-csökkenés a várthoz képest. Az elnök szerint jelentős kockázatot vállal, aki tovább üzemelteti fürdőjét a megszokott módon. A szövetség azért, hogy pontosabb képet kapjanak a helyzetről, 2022 augusztusában kérdőíves kutatást végeztek.

"Szeptembertől a fürdők túlnyomó többsége szükségesnek látja szolgáltatások drasztikus korlátozását, ami tovább fokozhatja a kereslet, és így a bevétel csökkenését. A felmérés azt is visszaigazolta, hogy a fürdők harmada vagy 50 százaléka bezárásra kényszerül a következő év első feléig" - mondta Kántás.

A fürdők üzemeltetése idén közel 30 százalékkal drágult már javarészt a növekvő energiaárak miatt. Ezeket a költségeket szinte lehetetlen kigazdálkodni főleg amiatt, mert a covid miatt az elmúlt 2 évben az árbevétel jelentősen elmaradt a tervezettől. Az önkormányzati fürdőkben pedig még a belépőjegyek árát sem lehetett növelni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: index
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához