Ezeket látta már?

Azt hitték a kórházban, hogy meghalt, de még élhetett a beteg, amikor a halottasházba vitték

halál, tévedés, halottasház, kórház

Így derült ki a súlyos tévedés.

Nyomozás indult egy ausztrál kórházban, miután az intézmény egyik orvosa nemrég azt állította, hogy az egyik súlyos beteget élve szállíthatták át a halottasházba, őt pedig arra kérték, hogy módosítsa a halál beálltának időpontját a halotti bizonyítványban. A nyugat-ausztráliai Perth halottkémi bírósága által folytatott vizsgálat szerint a palliatív ellátásban részesülő beteg valóban életben lehetett, amikor a hullazsákban elszállították – írja a The Guardian cikke alapján a híradó.hu.

A bíróság állítása szerint mivel az orvost arra kérték, hogy utólag változtassa meg a páciensnél a halál beálltának időpontját, a kórházban szerették volna, ha az ügy nem derülne ki.

Az ausztrál Rockingham General kórház orvosa állítólag friss vért talált a halottnak nyilvánított férfi köpenyén, amely valószínűleg az elhunyt egyik karján lévő sebéből származott. Az orvos azt is furcsállotta, hogy a hullazsák nyitva volt, amikor a test átkerült a halottasházba.

„Láttam a vért, a beteg testének szokatlan helyzetét, a szemei pedig nyitva voltak. Úgy vélem, ezeknek a jeleknek az összessége arra utal, hogy még életben volt, mielőtt a boncolást megkezdhették” – mondta az orvos, akinek állításait több kórházi dolgozó is kétségbe vonta.

Ezután az orvos úgy döntött, hogy a férfi halálának időpontja szeptember 6. A helyzetet bonyolítja, hogy a családdal egy nappal korábban, szeptember 5-én közölték, hogy hozzátartozójuk elhunyt. Az orvost állítása szerint egyes kórházi tisztviselők ezután arra kérték, hogy írja át egy nappal korábbra a halál beálltát, de ő ezt megtagadta, és értesítette a felettesét. Ezután pedig felmondott, mert szerinte a kórház el akarta titkolni az esetet. Az ügy még nincsen lezárva. Az állami halottkémi hivatal szóvivője megerősítette, hogy vizsgálat továbbra is folyik.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: híradó.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához