Ezeket látta már?

Jön a beutaló nélküli időpontfoglalás, ez lesz a szabály - így kérhet időpontot

A telediabetológia egyszerű telefonos/számítógépes alkalmazás

Elfogadta a Belügyminisztérium a háziorvosok javaslatát.

A Belügyminisztérium nem kívánja a háziorvosok számára kötelezővé tenni az időpontfoglalást a beutaló nélküli járóbeteg-ellátásokra, ez egy lehetőség – közölte csütörtökön Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Mindez azután született, hogy társadalmi egyeztetés indult a témában és Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos eljuttatta a tárcának az észrevételeit a háziorvosok nem beutalóköteles időpontfoglalásával kapcsolatban, ezt pedig a tárca elfogadta.

Rátvári tehát leszögezte: a BM nem kívánja a háziorvosok számára kötelezővé tenni az időpontfoglalást a beutaló nélküli járóbeteg-ellátásokra, ez egy lehetőség.

Ez azt jelenti, hogy a páciens továbbra is közvetlenül a járóbeteg-betegirányítási központjától kérhet időpontot -– hangsúlyozta. Hozzátette ugyanakkor, hogy a háziorvosoknak biztosítják annak lehetőségét, hogy a beteg állapotára tekintettel tudjanak közvetlenül időpontot foglalni a szakrendelőbe. Ez az opció ugyanis gyorsítja a betegellátást, hiszen akár már vizsgálat során foglalhat a háziorvos időpontot, ha szükséges további szakvizsgálat - tette hozzá.

Arra is kitért, hogy az online időpontfoglalási rendszer elindulása egyidejűleg valósul meg az elektronikus beutalók teljes körű használatával, ami az e-receptek bevezetése után "újabb jelentős mérföldkő" az egészségügy fejlesztésében.

Hosszú távú cél, hogy a lakosság számára is majd kinyíljon az időpontfoglalás lehetősége a szakrendelőkbe – hangsúlyozta a politikus.

Olvasta mát?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Új funkcióval bővült az EgészségAblak applikáció

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához