Ezeket látta már?

Leflipperezett a hegyoldalon az autójával - ez mentette meg az idős házaspár életét

mentő, sürgősségi, budapest, gellért-hegy

Elvesztette uralmát egy idős nő az autója felett a Gellért-hegyen közlekedve, nem sokon múlt a tragédia - férjét a tűzoltók vágták ki, majd a helyszínen újraélesztették.

A lejtős szakaszon az autó egyre gyorsult, végül fának csapódva állt meg

Egy Toyota Yaris haladt a 11. kerületi Ménesi úton, a Késmárki utca felől a Szüret utca felé kedden késő este. Menet közben a sofőr elvesztette uralmát az autó felett, amely ezt követően letörte az egyik parkoló autó visszapillantó tükrét, majd meghúzott egy másik kocsit is.

"Az autó a Szüret utcai kereszteződés után található fekvőrendőrön is átrepült, és nagy sebességgel tovább hajtott. Utána egy balkanyarral folytatódik a Ménesi út, itt azonban a Toyota egyenesen a jobb oldalon található egyik fának rohant. Onnét a jobb oldalra sodródott, ahol felborult, átpördült a tetején, majd visszaborult a kerekeire (közben még mindig nagy sebességgel sodródott), végül keresztbe fordulva, 5 fával fejjebb egy másik fának csapódva állt meg." - írja a Kékvillogó.hu.

A biztonsági öv menthette meg az idős házaspár életét

Az autóban egy idős házaspár utazott, de szerencsére mindketten használták a biztonsági övüket. Az autót vezető idős hölgynek fájt a légzsákok és a biztonsági öv miatt fájt a mellkasa, vérzett a szája. Őt a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba. Az anyósülésen utazó férj azonban beszorult a roncsba, akit a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki. A mentősök ezután a férfit a helyszínen sikeresen újraélesztették, stabilizálták az állapotát, majd végül kórházba szállították.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: kekvillogo
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához