Ezeket látta már?

Ezen a magyarországi munkahelyen pszichológust biztosítanak a dolgozóknak

pszichológus, lelki egészség, mentális egészség

Már itthon is van olyan munkáltató, aki felismerte, hogy a dolgozói lelki és mentális egészsége legalább olyan fontos, mint a testi.

A Boehringer Ingelheim egyike a világ azon 15 munkaadójának, amely elnyerte a Global Top Employer díjat 2023-ban.

Minden 8. ember küzd valamilyen mentális problémával

A különböző mentális problémák minden 8. embert érintenek világszerte, és a mentális egészségi állapotok jelentős hatással lehetnek az élet minden területére, beleértve a családdal és a barátokkal való kapcsolatokat, a közösségben való részvételt vagy a munkavégzést. Míg a testi egészségről való megfelelő gondoskodás szükségessége megalapozott, a lelki egészség megfelelő gondozásának tudatosítása és eszközei még mindig lényegesen kevesebb figyelmet kapnak. A Boehringer Ingelheim arra törekszik, hogy megfékezze azt a megbélyegzést, amelyet a mentális egészségügyi problémákkal küzdő emberek gyakran tapasztalnak munkavállalóként. A kutatásvezérelt vállalat régóta elkötelezett a mentálhigiénés kutatások iránt, amely célzottabb megközelítést kínálhat a precíziós pszichiátria jobb megismerésére és kezelésére.

A Boehringer Ingelheim az elmúlt kilenc évben több országban és régióban a legjobb munkaadók között szerepelt. Idén a Boehringer Ingelheim 29 országban kapta meg a díjat, valamint további kimagasló minősítéseket kapott Európában, az ázsiai csendes-óceáni térségben és a latin-amerikai régiókban.

A Legjobb Munkaadók Intézete a Boehringer Ingelheimnek sorozatban a harmadik évben ítélte oda a „Global Top Employer” díjat, mellyel ismét a világ tizenöt legjobb munkaadója közé került a vállalat. A díj elnyerése azt is bizonyítja, hogy a vállalat elkötelezett amellett, hogy az alkalmazottak mentális egészségét prioritásként kezelje.

A munkahelyen is van helye a pszichológiai tanácsadásnak

A Boehringer Ingelheim munkaadói kínálata jelentősen kiemelkedik a bérek, a munkakörnyezet, valamint a jutalmak és elismerések területén. Az eredmények tükrözik a vállalat holisztikus megközelítését, mely a munkavállalói egészségi és jólléti biztonságára fókuszál. A mentális egészségre helyezett hangsúlyon túl a fizikai, szociális és pénzügyi jólét fogalmát is kiemelt fontossággal kezelik. Dedikált programokon és ajánlatokon keresztül a munkavállalók számára releváns támogatásban részesülhetnek a vállalatnál. Ez magában foglalja a fizikai és érzelmi biztonságot nyújtó munkakörnyezetet, az összetartozás érzését teremtő, befogadó csapatszellemet, a mentálhigiénés-felvilágosító kezdeményezéseket és a vezetői tréningeket, a házon belüli pszichológusokat és tanácsadókat, a munka és a magánélet közötti egyensúlyra való törekvést, az önkéntesség lehetőségeit, valamint a versenyképes fizetést és juttatásokat.

„Vállalati kultúránk előtérbe helyezett emberi dimenziója azt jelenti, hogy elkötelezettek vagyunk munkavállalóink, mint egyének iránt, nem csak mint szakemberek iránt. A Global Top Employers díj ezt támasztja alá” – jelentette ki Dr. Sven Sommerlatte, a Boehringer Ingelheim humánerőforrás globális vezetője.

„A munkavállalóink mentális egészségének támogatására fektetett hangsúllyal azt szeretnénk elérni, hogy kollégáink biztosítva legyenek arról, hogy ha segítséget kérnek, mi támogatni fogjuk őket!”

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Boehringer Irgelheim
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához