Ezeket látta már?

Gyomorforgató: ez derült ki a boltok önkiszolgáló kasszáiról

önkiszolgáló kassza, pénztárgép, E. coli, fertőzés

Emberi ürülékből származó kórokozókat is találtak az önkiszolgáló pénztárgépeken.

Egy friss kutatás szerint vajmi kevesen mosnak kezet bevásárlás és a mosdó használata között – számolt be az rtl.hu a DailyMail-re hivatkozva. A lap egy kutatást szemléz, amely kimutatta: az efféle pénztárakon csak úgy nyüzsögnek az emberi székletből származó baktériumok, kórokozók.

A kutatásban a szakértők azt vizsgálták, hogy milyen kórokozók és baktériumok találhatóak meg a szupermarketegben használatos önkiszolgáló pénztárokon. 19 különböző helyről vettek mintát, azonban amit találtak, arra ők sem számítottak: az önkiszolgáló pénztárakon ugyanis csak úgy nyüzsögnek az emberi ürülékből származó kórokozók.

A pénztárgépek is fertőzöttek lehetnek még ha szabad szemmel nem is látszanak köszösnak

A mintákban öt különböző kórokozót is találtak, ami az emberi székletben jelen van, ráadásul betegségeket is okoz. Többek között kimutatták az E. coli baktériumot, valamit több olyan kórokozót is, ami hasmenést okozhat. Mindez vélhetően az emberek higiiénés szokásai miatt alakulhatott így.

Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy a fizetés előtt, és után is inkább fertőtlenítsük a kezünket, az arcunkhoz pedig semmiképpen se nyúljunk mielőtt kezet mosnánk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: rtl
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához