Ezeket látta már?

Halálos, az agyat támadó vírust klónoztak egy kínai katonai laborban

vírus, halálos fertőzés, covid

A coviddal rokonvírus még a kutatókat is megdöbbentette - pár nap alatt megölte a fertőzött állatokat.

A Daily Mail beszámolója szerint, amit az ATV szemlézett, akár egy új világjárványt is előidézhet. A kínai hadsereggel kapcsolatban álló pekingi tudósok a GX_P2V nevű, a koronavírushoz hasonlító vírust nyertek ki malajziai pikkelyes tobzoskákból (ezekről az állatokról feltételezik, hogy a Covid-19 köztes gazdatestei voltak), klónozták, majd megfertőzték a tesztállatokat, amiket előzetesen humanizáltak. Ez azt jelenti, hogy a tesztegerek emberi fehérjéket hordoztak, amit azért volt lényeges, hogy a kutatók megvizsgálhassák, hogyan reagálna az emberi szervezet a vírusra.

Az eredmény a kutatókat is meglepte, ugyanis nem számítottak arra, hogy a vírus néhány nap alatt képes ölni: az egerek agyában és szemében kifejezetten magas volt a vírusterheltség, ami a szem kifehéredését és az agy összezsugorodását, majd az állatok halálát okozta.

A University College London fertőző betegségekkel foglalkozó professzora, Francois Balloux felháborodott a kísérleten, tudományosan értelmetlennek tartja:

Ez egy szörnyű kutatás, tudományosan teljesen értelmetlen. Nem látok semmi hasznot abban, hogy furcsa, ’humanizált’ egereket megfertőznek egy véletlenszerű vírussal. Ellenben azt már láthattuk, hogyan fordulhatnak rosszra az ilyen kísérletek.

A professzor kitért arra is, hogy sokak szerint a Wuhanban végzett kutatások vezethettek a Covid-19 világjárványhoz.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Enyhe covid után is tapasztalhat ilyen tüneteket! A nőket jobban sújtja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

koronavírus

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához