Ezeket látta már?

Életmentő szívműtéten esett át Havas Henrik! Jó esetben ennyi lett volna hátra az életéből

Havas Henrik életmentő szívműtét

Néhány éve már legyőztem a halálos kórt, valamelyest megedződtem abban a harcban, úgyhogy most jöhetett a következő csata az életemért - mondta Havas Henrik.

Az orvosok szerint egy, jó esetben két év lehetett volna hátra az életéből, ha nem műtik meg a szívét.

"Nem vagyok szentimentális típus, de különleges pillanat volt, amikor a doktornő a nagyvizit végén megállt az ágyamnál, majd azt mondta: Havas úr, ön most újjászületett"árulta el a Blikknek Havas Henrik.

Az újságíró nyár elején egy térdvizsgálatra ment be a kórházba, mert hamar elfáradt és egyre kevésbé élvezte a teniszt vagy a golfozást. Elmondása szerint meg sem lepődött, amikor azt mondta az orvos, ráférne egy alapos kivizsgálás.

Havas Henriket a Haller utcai kardiológiai intézetbe utalták, ahol kiderült, hogy a bal szívkamrája alig ötven százalékosan dolgozik.

"Szeptemberre kaptam időpontot, mert a beavatkozás, a műtét elkerülhetetlenné vált. Néhány éve már legyőztem a halálos kórt, valamelyest megedződtem abban a harcban, úgyhogy most jöhetett a következő csata az életemért."

"Szívbillentyűcserét hajtottak végre nálam: ha ez a beavatkozás nem történik meg, az orvosok elmondása szerint egy, maximum két évem lehetett volna hátra. Egyszer csak eldőlök menthetetlenül teniszezés vagy olvasás közben. Ez várt volna rám. Két napot töltöttem az intenzív osztályon, az sem volt egy humorfesztivál. De túl vagyok rajta. Két hétre kikapcsolom magam mindenből, hogy aztán újult erővel folytassam az életemet. Ezúttal szó szerint" – mondta el a lapnak Havas Henrik, aki háláját fejezte ki a klinika orvosainak és ápolóinak lelkiismeretes munkájukért, illetve hogy visszakapta az életét.

További részletek a teljes cikkben olvashatók.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szívritmuszavar, pitvarfibrilláció: innen tudhatja, hogy komoly a baj!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

szívbetegség

Forrás: blikk.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához