Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton enyhébb fejfájással, rosszulléttel számolhat

időjárás, fronthatás, front, orvosmeteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hosszú hétvége nem lesz nagyon megterhelő, de nem lesz panaszmentes sem!

Meghatározzák-e a frontok az egészségi állapotunkat? Mi az, ami a frontoktól függetlenül is komolyan terheli sokak szervezetét? Mi a tanulság a jelenlegi fronthelyzetből? Mit hoz a frontérzékenyeknek? Megmutatja és elmondja mai videójában a meteogyógyász®!

Szombaton sem éri el térségünket front. Tartósan frontmentes időszak köszöntött most ránk, bár, ha érzékenyebb, akkor jelentkezhet fejfájása. Érdemes minél több időt a szabadban tölteni, de már nagyon vigyázni kell a napozással!

A napos, kellemes időben javulhat a közérzete és a hangulata is, érdemes minél több időt a szabad levegőn töltenie.

Abban az esetben, ha fokozottan érzékeny a melegebb időre, migrénes fejfájása jelentkezhet, ami ugyan nem ígérkezik intenzívnek, de még napokig jellemző lehet. Az említett időszakban lehetőleg kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását, és fokozza a folyadékbevitelt is. A keringési panaszokkal élők is tapasztalhatnak enyhébb rosszulléteket, főleg a délutáni órákban. Emellett az emésztési panaszok sem tűnnek el teljesen, ezek közül a puffadásos jellegűek lehetnek jellemzőek.

Pollen:

A jó idő miatt ismét tovább romlik a pollenhelyzet. Már a fűfélék virágpora, úgymint a pázsitfűfélék és a csalánfélék okozzák a legtöbb panaszt. Ha allergiás ezekre a növényekre, akkor lehetőleg csak kora reggel, vagy estefelé sportoljon a szabad levegőn, illetve ne szárítsa, szellőztesse odakint a ruhákat és az ágyneműt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ingadozó vérnyomás - az orvos szerint eddig számít normálisnak

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#orvosmeteorológia

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához