Ezeket látta már?

Bedurvultak a vírusok: egyre több gyerek kapja el az influenzát

influenza, koronavírus, megbetegedés, gyermek

Hiába csökken a a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, egyre több a beteg.

Az év 6. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben enyhén csökkent. A vizsgált városok közül emelkedés egyedül Tatabánya esetében jelentkezett, míg Eger, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Szeged, Székesfehérvár és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések esetében csökkenést mértek, 14 mintavételi helyen pedig stagnáló értékek voltak jellemzőek.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szombathelyen, Debrecenben és a budapesti központi telepen a magas, Győrben az alacsony, máshol az emelkedett tartományba esik.

A vírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban emelkedett a szennyvizekben

A héten 17 mintában haladta meg a koncentráció a kimutatási határt.

Közben terjed az influenza is, rengeteg a beteg gyermek. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján február 5. és 11. között az országban 59 200 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az NNGYK jelentése szerint, miközben akut légúti fertőzés tüneteivel 271 ezren fordultak orvoshoz.

A hatodik héten orvoshoz fordult betegek 40,2 százaléka gyerek, 28 százaléka fiatal felnőtt volt, 23,1 százalékuk a 35–59 évesek, 8,7 százalékuk pedig a hatvan éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Hozzáfűzik, hogy február 5. és 11. között tizennyolc közigazgatási területen nőtt, két területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

A múlt héten 295 minta érkezett a központ laboratóriumába. Az influenza pozitivitási aránya 43,7 százalék, a SARS-CoV–2 pozitivitási aránya 2,7 százalék volt. A 6. héten akut légúti megbetegedés halmozódásáról nyolc jelentés érkezett három területről, a megbetegedések öt óvodát és három általános iskolát érintettek.

Kórházba az elmúlt héten 343-an kerültek súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 43-an szorultak intenzív ellátásra.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a tünetek utalnak az influenza életveszélyes szövődményeire

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

nátha

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához