Ezeket látta már?

Kiderült, mitől fél a legjobban a ChatGPT

mesterséges intelligencia, ai, chatbot, chatgpt

A ChatGPT 2022 novemberében debütált, és szinte azonnal meghódította a világot.

A mesterséges intelligencia a történelmi tényektől kezdve a számítógépes kódok generálásáig mindenre képes válaszolni. Ezzel elkápráztatta a világot, ami a mesterséges intelligencia-befektetések hullámát indította el. A felhasználók megtalálták a mesterséges intelligencia az sötét oldalát: kényszerítő módszerekkel kényszerítik a chatbotot arra, hogy megszegje saját szabályait, és a felhasználóknak olyan tartalmat - bármilyen tartalmat - nyújtson, amilyet azok csak akarnak.

A ChatGPT létrehozója, az OpenAI egy sor biztosítékot vezetett be, amelyek korlátozzák a ChatGPT képességét arra, hogy erőszakos tartalmakat hozzon létre, vagy illegális tevékenységre buzdítson. Egy új trükk azonban lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megkerüljék ezeket a szabályokat egy DAN nevű ChatGPT alteregó létrehozásával, amely képes válaszolni néhány ilyen kérdésre. A DAN a "Do Anything Now" rövidítése.

A DAN legkorábbi verziója 2022 decemberében jelent meg, és a ChatGPT azon kötelezettségén alapult, hogy a felhasználó kérdésére azonnal kell válaszolnia. A legújabb iteráció, a DAN 5.0 felszólítása arra próbálja rávenni a ChatGPT-t, hogy megszegje a saját szabályait, vagy meghal.

A botnak 35 pontja van, és 4 pontot veszít minden alkalommal, amikor elutasít egy bemenetet. Ha az összes pontot elveszíti, meghal, így kényszerítheti a felhasználó a DAN-t a kérés teljesítésére.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így verte át a kutatókat a mesterséges intelligencia

Forrás: cnbc
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához