Ezeket látta már?

Éppen kirándultak az erdőben, és csak ennyit érzett az asszony - ha nincs a férje, már nem él

mentő mentőhelikopter szívinfarktus légzésleállás

Férje hazakísérte, lepihent egy kicsit, de a férfi le nem vette róla a szemét, és ez volt az aszzony szerencséje. Mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre.

Hős férj mentte meg a felesége életét

Családjával sétált a közeli erdőben egy 50 év körüli Hajdú-Bihar vármegyei asszony, amikor rosszullétre kezdett panaszkodni tegnap délután. Fájt a mellkasa és zsibbadt a karja, ezért férje hazakísérte a nőt, aki ledőlt pihenni egy kicsit, azonban mindössze néhány perc múlva a férfi arra lett figyelmes, hogy felesége furcsán veszi a levegőt és már nem tudta felkelteni.

"Azonnal mentőt hívott és a telefonos utasítások alapján megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett - írta meg az OMSZ. Mentésirányító bajtársunk rögtön több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bejelentőt. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett. A nőt végül stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!"

Ilyen jellegű mellkasi fájdalom, karzsibbadás esetén azonnal hívjunk mentőt, ügyeletet, hozzáértő segtséget!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ájulás szívleállás miatt - ez a módszer életet menthet

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához