Ezeket látta már?

Korszerűsítették a járóbeteg-szakellátást a szentesi kórházban

kórház, korszerűsítés, szentes, járóbeteg szakellátás

A beruházásokat a szakrendelések betegforgalmi adatait figyelembe véve tervezték meg.

Korszerűsítették a járóbeteg-szakellátást uniós támogatással, több mint 240 millió forintból a Szegedi Tudományegyetem Dr. Bugyi István szentesi multidiszciplináris centrumában, a fejlesztés során a diagnosztikát segítő eszközöket vásároltak és felújítottak több rendelőt - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A projekt keretében több mint 170 millió forintból vásároltak eszközöket: a többi közt gasztroenterológiai vizsgálótornyokat, kardiológiai és nőgyógyászati ultrahangokat, a 24 órás vérnyomásmérést lehetővé tevő készülékeket, szintén egész napos vizsgálatnál használt EKG-holter rendszert, az elsősorban a középfül betegségeinek diagnózisa során alkalmazott tympanométert, továbbá vizsgálólámpákat, valamint beszereztek új bútorokat is az orvosi rendelőkbe.

Új, korszerű panorámaröntgent, fogászati kezelőszéket, elektroterápiás masszázskádat, mágnes- és ultrahangterápiás készülékeket is beüzemeltek.

A fejlesztés részeként megújultak a járóbeteg-szakellátást szolgáló orvosi rendelők, szakrendelők több mint 60 millió forint értékben. A szájsebészeti szakrendelőt a mai kor igényeinek megfelelően korszerűsítették, a kardiológiai és a nőgyógyászati szakrendelőt, valamint a gasztroenterológiai szakrendelés helyiségeit kifestették - áll a közleményben.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás ebben a kórházban

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

kórház

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához